Блог

Алексей Буряченко: Український "СРАЧ" під час війни -- інструмент ворожого ІПСО

Рашистське ІПСО набирає обертів?

3

comments3961

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Шановні читачі, ви добре знаєте, що, окрім моєї наукової та викладацької діяльності, мене часто запрошують до експертно-аналітичної співпраці різні західні фонди та аналітичні центри, а також, на телебачення та беруть коментарі багато вітчизняних та закордонних ЗМІ.

 

І на цьому аспекті я хочу закцентувати вашу увагу не даремно. Оскільки, за моїм внутрішнім відчуттям, останні декілька тижнів, “температура політики” в Україні значно-значно збільшилась. І це все на фоні війни і інших поточних військово-політичних обставин/факторів, напередодні, мабуть, найскладнішої в історії України зими. А вона буде складною для всіх, як на фронті, так і в тилу, і це прямо і публічно підтверджує ГУР.

 

Звертає на себе увагу і насторожує економія/накопичення ракет та безпілотників ворогом, явно в очікуванні холодів, щоб масштаби руйнувань, жертв та страждань були максимальними! Помилки Суровікіна минулого року, коли масовані ракетні обстріли вони розпочали ще до початку опалювального сезону, вони, звичайно, більше не допустять... тут висновки про свої провали вони зробили.

 

Також, думаю багато хто звернув увагу на те, що росіяни заблокували усі перемовні процеси по обміну військовополоненими, про це проходила інформація з публічних джерел та і “винирювання з небуття” мовної теми, як однієї із центральних тем розколу українського суспільства в минулому, також, виглядає досить дивно та штучно... Тим, що говорила на різних етерах пані Фаріон уже давно ніхто не цікавився і не дивувався, оскільки знали її певну, як на мене, неадекватність та радикальність, але хтось добре попрацював вихопивши саме те з її слів, що збурило в Україні абсолютно всіх, бо зачепила вона для нас святе, наших захисників, а суспільство зараз не дасть їх нікому образити і не важливо якою мовою вони говорять! Але знову ж, тут уже слідство СБУ має розставити усі крапки над “і”, чи це умисні провокації зі сторони цієї особи, щоб розпалювати внутрішню ворожнечу, чи і дійсно її використали як “корисного ідіота” в своїх брудних пропагандистських цілях російські спецслужби. У будь-якому випадку, аби таких розмов від неї не було б, то не було б що і підхоплювати і “розганяти”... і тут ми вкотре за цю війну підходимо до питання самоцензури та інформаційної гігієни. Якщо ми не будемо давати ворогу чим підживлювати свою “машину маніпуляцій”, доктрини “гібридної війни” Герасимова та ідеологічних трактатів Суркова, то їм “розхитувати човен” буде просто нічим, або, як мінімум, їм буде дуже складно це робити. Адже, в основу своїми ІПСО, якими вони постійно провокують українське суспільство, лежать, здебільшого, на превеликий жаль, реальні проблеми, але, які ми надійно законсервували в середині, допоки ми не виженемо ворога з нашої землі. Але і штучно створювати цілі міфологеми ґрунтуючись виключно на фейках та неіснуючих конструкціях, вони також не гребують...

 

Але, ні, багато політиків уже по-звірячому відчули “смак виборів” і усе інше відходить для них на задній план... І знову задаю одне і те саме запитання — чи буде ворог використовувати такі відверті факти політиканства на свою користь, роздмухуючи суспільне невдоволення, звичайно, так!

 

Це відбувається буквально на наших очах, тому я і вирішив написати цю статтю. Росія, яка уже стратегічно війну програла, навіть не досягнувши своїх базових цілей, так-званої спецоперації, і потрапивши в “стратегічний тупік”, особливо напередодні виборів президента уже в березні наступного року, має щось показувати, як для внутрішнього електората, так і для зовнішніх гравців. І, насправді, якщо задуматись, то нічого іншого, аніж кинути усі свої сили на внутрішню політичну дестабілізацію України, і не залишається... І якщо дивитись по строкам, це має бути, звичайно, зима.  Традиційний час усіх українських протесаних рухів, ще з початку незалежності...

 

Отже, враховуючи вищевикладене і те, що зараз активно відбувається в медійному полі України, я роблю обережний висновок, що щось “прокинулось” та активізувалось. Використовують для розгону ІПСО, або по-народному “зрадоньки”, ті меседжі, в яких максимально важко “схопити за руку”, це перш за все, мережа Тelegram. І акцентую увагу я на таких деталях абсолютно не даремно, оскільки це основи тієї самої інформаційної гігієни, яка зараз має стати запорукою нашого фізичного виживання!

 

Адже, схема працює, приблизно, завжди однаково. Ворог обирає чутливу тему для суспільства, бажано, знаходить серед вітчизняного політикуму “корисних ідіотів”, або дають відповідне технічне завдання своїм консервам серед журналістів, політиків чи псевдоекспертів, щоб вони цю тему “підсвітили” в публічному просторі, а потім починається найцікавіше, “розгонка темників” псевдоаналітики та конспірології через соціальні мережі, особливо Тelegram, що потім, іноді, підхоплюють уже досить поважні вітчизняні та іноземні ЗМІ, які, інколи, гребують базовими принципами інформаційної гігієни — перевіряти будь-яку резонансну інформацію, яка вас зачепила у першоджерелах!

 

Коли співставити очевидні факти, закриття в “інформаціійний кокон” політичної повістки в РФ, необхідність щось терміново вирішувати з провалом так-званої “спецоперації” в Україні і необхідність забезпечення прогнозованого переобрання для диктатора путіна, стає очевидним, що затіяли вони щось максимально масштабне з акцентом саме на внутрішню дестабілізацію в Україні, тим самим показуючи “колективному Заходу”, неспроможність України як самостійної держави і, бажано,  і те що, начебто, її керівництво "нездатне до ефективного управління, а народ не може обрати достойних лідерів". Тим самим підштовхуючи лідерів західного світу повернути України у зону впливу РФ, або хоча б частково піти на пропозиції Кремля по відмові від частини територій і, як полюбляє говорити сам путін, “із врахуванням сучасних геополітичних реалій”.

 

І от в чому питання. Чим більше ми будемо занурюватись у тотальний внутрішній “срач”, чим ближче путін та його оточення буде до досягнення своїх цілей!

 

Так, це ніби очевидно, але ми, раз за разом, стаємо на ті ж граблі і останні приклади створити штучний скандал та політичний хайп на, нібито, розколі військового та політичного керівництва нашої країни, в чергове доводить, що “гра” заварюється на дуже високому рівні і ресурсів на “розхитування українського човна” в Кремлі жалкувати не будуть. Штучне “стравлювання” політиків та військових, це зараз одне із основних завдань ворожої пропаганди і зверніть увагу, що військова тема є в абсолютно усіх медійних “срачах” останніх тижнів... Випадковість, не думаю.

 

В продовження цієї ж теми, хочеться згадати і про поодинокі акції, які піднімають болюче питання про необхідність ротації в ЗСУ, плюс, висвітлюють весь корупційний виворіт та викривлення в армії, тим самим дуже різко підривають мобілізаційні заходи держави, сіючи тільки зневіру, що зараз дуже на руку нашому ворогу... І тут зрозуміло, що питання наболіло і підлягає системному вирішенню, скоріш за все, на законодавчому рівні, але найголовніше, щоб за цими акціями в тіні не ховався ворог, який в потрібний момент може зробити усе можливе, щоб масштабувати ці мітинги по всій країні, перетворивши їх уже зовсім в не мирні! Тим самим вчергове підло зігравши на емоціях наших людей, які своїми руками можуть допомогти ворогу вчинити серйозні дестабілізаційні дії в країні, які, потенційно, можуть мати дуже негативні наслідки і це ще дуже м’яко кажучи.

 

Нагнітання медійного хайпу в гонитві за переглядами, лайками та монетизацією, виводячи людей “на емоцію” зараз може зіграти з ними дуже злий жарт. Тільки уявіть, скоро буде мінусова температура, скоріш за все, розпочнуться масовані ракетні обстріли, при цьому в наших телефонах несеться лютий “срач” і нам в таких складних умовах, перебоїв тепла, електроенергії та води, стає все тяжче розрізняти де правда, а де вороже ІПСО... А тепер ще трохи складніше, паралельно з усім, що я написав раніше, ще відбувається кимось інспірована типу-мирна хода за щось дуже важливе... а далі ракета, жертви і, на перший погляд, не контрольований хаос, але не контрольований він тільки на перший погляд — ворог все контролюватиме... Я щойно це написав і самому стало моторошно, але прибирати я це не буду. Щоб, можливо, моторошно стало і тим хто буде це читати і люди зробили для себе вірні висновки.

 

Нам потрібно пережити цю страшну зиму, яку ворог буде використовувати, як природній фактор який посилить усі політичні процеси в державі. Я навіть нещодавно читав в одній статті, що ворог буде фінансувати проведення цього року, так-званого, “Майдану-3” і уже виділив на цю чергову спецоперацію абсолютно рекордні $1,5 млрд. А піком по часу має стати чергова річниця Революції Гідності... (https://news.online.ua/panika-znevira-stravliuvannia-zamaxi-rosiia-pocala-novu-informaciinu-ataku-maidan-3-na-ukrayinu-ekskliuziv-867666/). Не беруся відповідати за достовірність цієї інформації, але як запобіжник до можливих активних дій з боку Кремля, напередодні березневих виборів, я б її не відкидав і, навіть, переконаний, що роздуми та аналітика викладені в ній мають зацікавити наші спецслужби. Адже, пере**іти, в нашому випадку, буде, думаю, зовсім не зайвим.

 

І, все ж не можу промовчати, які ж вони виродки, що свою спецоперацію можуть називати (за даними зі статті наведеної вище) майже сакральним для України словом “Майдан”... путінські свинособаки...

 

І тут уже багато залежить від кожного із нас. Наскільки ми поважаємо цінності демократії, свободи, справедливості та кожного із нас? Наскільки ми готові боротися з ворогом в надзвичайно складних умовах, не тільки на лінії фронту, а і з внутрішнім ворогом який уже “виповзає” на позиції перед стрибком... друзі, я це відчуваю... Якщо ми вчасно не спинимось і не консолідуємось навколо військово-політичного керівництва країни та між собою, і не дамо рішучої відповіді рашистській пропаганді та ІПСО, то наслідки можуть бути, м’яко кажучи, дуже негативні. Поговоріть у своїх родинах та дружніх колах і нагадайте про консолідацію у боротьбі з ворогом і основні принципи інформаційної гігієни! Ворог відчуває наші слабкі місця і поза сумнівом буде грати на них провокуючи чергові медійні “срачі”, закликаю, не ведіться, і працюємо СПІЛЬНО на нашу ПЕРЕМОГУ! 

 

Бережіть себе з свої родини! Слава Україні!

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!