Блог

Сергій Курдюков: Як виглядає українське «економічне диво» за прикладом Південної Кореї?

У світі так багато прикладів шалених темпів розвитку країн, що називати ці явища економічним дивом не є правильним. Кожен із цих прикладів став дивом, тільки завдяки високому рівню інвестицій у створення робочих місць, бо за потребою у більшої кількості робочих місць зростав попит на працівників, а разом із ним зростала вартість труда. Само так громадяни цих країн стали краще жити і ніяк інакше.

1

comments2533

Сергій Курдюков

Громадський діяч

Сергій Курдюков - лідер політичного руху "ІНШІ"

Прикладом Корея. Країна, яка ще у 80-ті роки минулого сторіччя мала багато спільного з Україною сьогодні. Чисельність їх населення була як у нас за 40 млн.. Вони втратили контроль на значно більшу території за Україну – 50% своєї території. Вони мають значно більшого ворога за Україну сьогодні - Китай та РФ, які постійно підтримують нестабільність в регіоні через режим комуністичної Північної Кореї. Вони так само як ми були аграрною країною, на долю якої припадає більша частка ВВП, а своїх ресурсів у порівнянні із нами у них зовсім не було. Але як тільки країна у 80-х роках почала перебудовуватися на вільний простір для бізнесу, як тільки для Держави питання рівності правил для всіх стали основним. Як тільки суди почали працювати незалежно від бізнес-інтересів, а Держава втратила можливість втручання у суд, ця країна отримала в 10-ки разів більше припливу зовнішніх інвестицій у країну в нові робочі місця, а в 90-х роках ця сума збільшилася ще в 10-ки разів. Як результат, Південна Корея показала шалений показник росту. За 20 років вони зросли в 30 разів. Вони зросли з бідної країни в одну з розвинутих країн сучасного світу. 

Чому це стало з Південною Корею, як із багатьма іншими економічними «дивами»? Тому що Південна Корея дала світовому бізнесу можливість росту, які обмежені для бізнесу у своїх розвинутих країнах, де мешкають 80% всіх грошей світу. У себе дома їм розвиватися важко, бо їх країни виробляють все що споживають, а тому збільшувати продажі важко. Коли подібні за Південну Корею країни починають вирішувати питання безперешкодності ведення бізнесу, його рівного та справедливого захисту, дистанціювання Держави від втручання в економіку, світовий бізнес починає інвестувати в таку країну, бо до того ця країна відстала, багато чого не виробляла, а тому за створенням робочих місць в цій країні можна виробляти для цій країни те, що вона раніше імпортувала. Виробляти це в самій країні вигідніше за імпортування, бо за відсталістю цієї країни вартість виробництва у цій країні значно дешевше за виробництва за її межами. Із збільшення кількості таких інвестицій, зростає запит на працівників у країні, а з ним зростають зарплати людей. Із зростанням зарплат людей зростає споживання людей, вони більше купують, а тому ті хто інвестує у такі країни отримує можливість більше продавати та зростати свої доходи та прибутки. Ба більше, з цієї країни можна виробляти продукцію для своїх розвинутих країн, робити це не гірше, але дешевше, а тому мати більше переваг на своїх домашніх ринках. Само так зростали подібні країни, бо вони вирішували питання, які потрібні інвестору, а ти робили їх з бідних у багатих. 

У той час як Південна Корея показала за 20 років 30-ти кратный зріст, ми за цей період показали в 10-ки разів гірше показники, бо досі не вирішували питання вільної конкуренції за рівними для всіх правилами, не вирішували питання простоти та легкості ведення бізнесу, не вирішували питання справедливого та якісного суду. Наша економіка неефективна, бюрократизована, корумпована та висока частка знаходиться у тіні. Це великі ризики для інвесторів, тому вони не поспішають в Україну і ми не можемо говорити про українське економічне «диво».

Такі рішення є! Політичний рух «ІНШІ» єдина політична сила, що має такі рішення. Знайомитися із цими рішеннями, підтримайте нас і ми реалізуємо ці рішення у Владі! Ми є Вашої політичною силою, що фінансується Вами. Чекаємо на підтримку та готові зробити українське економічне «диво»!    



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!