Головна Статті Дозвілля подорожі Бюджетно в Ригу: як недорого відвідати столицю Латвії
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджетно в Ригу: як недорого відвідати столицю Латвії

Портал "Коментарі" продовжує спецпроект про бюджетні подорожі по Європі. У черговому матеріалі ми розповімо, як заощадити на поїздці до столиці Латвії Риги і де недорого скуштувати дари Балтійського моря – червону рибу та ікру

1 листопада 2019, 15:10 comments8845
Поділіться публікацією:
Бюджетно в Ригу: як недорого відвідати столицю Латвії

Рига – одне з найкрасивіших міст балтійського регіону. Вузькі середньовічні вулиці, на яких в ряд вишикувалися будиночки з маленькими вікнами з часів, коли існував податок на денне світло. Розкішний Будинок Братства Чорноголових. І, звичайно ж, дари Балтійського моря – червона риба й ікра. Все це приваблює туристів з усього світу в столицю Латвії. Це місто знаходиться практично під носом у українців, і може стати відмінним варіантом для першого знайомства з Європою.

Авіаквитки: дешеві пропозиції є

З України до столиці Латвії літають літаки Air Baltic Wizz Air. Ціни на перельоти з першою компанією традиційно тримаються в районі 100 євро в обидві сторони. Якщо брати заздалегідь, за півроку, наприклад, то можна полетіти від 80 євро. Іноді Air Baltic пропонують мандрівникам тікети від 40 євро в обидві сторони- для цього треба постійно відслідковувати новини компанії і ловити знижки. У цій ситуації бюджетному туристу буде простіше скористатися послугами лоукост. Ціни Wizz Air на цей напрямок тримаються в районі 50 євро. Квитки за такою вартістю можна спокійно забронювати навіть за два-три місяці. А якщо почекати знижку від лоукосту, то можна злітати в столицю Латвії від 25 євро в обидві сторони.

picture

Житло: орієнтованість на бюджетного туриста

Знайти дешеве житло в Ризі бюджетному туристу буде простіше простого. Ціни на ліжка в готелях столиці Латвії стартують від 5 євро за ніч (податки і збори включені). За таку ціну мандрівникові пропонують ліжко в загальному восьмимісному номері, для чоловіків і жінок зі спільним туалетом. Постільна білизна, користування міні-кухнею і безкоштовний Інтернет входять у вартість. Деякі бюджетні варіанти розміщення включають навіть у цю вартість сніданок. Потрібно відзначити, що такі варіанти житла знаходяться в самому центрі міста і в пішій доступності до його головних визначних пам'яток.

Ціни на окремі номери для двох осіб з одним великим ліжком або двома окремими, окремою ванною кімнатою, білизною та Інтернетом в готелях стартують від 15 євро за ніч.

picture

Окремі номери в готелях зі спільною ванною кімнатою в двох-трьох кілометрах від центру обійдуться від 17 євро за ніч, а в центрі міста – від 20 євро. А ось стандартні номери з окремою ванною кімнатою, затишним інтер'єром і виглядом з вікна коштують від 25 євро за ніч. Ціна зростає в залежності від ноток комфорту в номері.

Що стосується квартир, то їх можна зняти в двох-трьох кілометрах від центру за 25 євро, в історичній частині міста – від 30 євро. Об'єкти розміщення можуть додатково взяти з гостя туристичний збір від 50 центів за ніч.

Транспорт: компактність міста допоможе заощадити

Рига – далеко не найбільша європейська столиця, а її старе місто – дуже компактне. Тому користуватися громадським транспортом у цьому місті немає сенсу. Але якщо раптом знадобиться транспорт, то разовий проїзд у Ризі коштує 1 євро 20 центів. Бюджетному туристу слід пам'ятати, що з аеропорту до центрального автовокзалу, а також через все старе місто йде міський автобус № 22. На ньому по прильоті можна добратися в місто. Квиток коштує 2 євро в одну сторону, якщо купувати у водія, і за 1 євро 15 центів його можна придбати в кіосках преси Narvesen в будівлі аеропорту.

picture

Вхідні квитки: більшість пам'яток – безкоштовні

Більшість пам'яток Риги доступні абсолютно безкоштовно кожному туристу: архітектуру можна подивитися, прогулюючись по місту, як собори і церкви, які, в основному, не закривають двері перед мандрівниками. Доплатити доведеться лише за вхід на деякі локації. Наприклад, вхід на оглядовий майданчик у Церкві Святого Петра коштує 9 євро, квиток в Будинок Братства Чорноголових – 8 євро. Ціни немаленькі, але цілком характерні для Європи.

picture

Мандрівникам у столиці Латвії пропонують заощадити, купивши заздалегідь пакет Riga Pass. Він гарантує безкоштовний громадський транспорт, екскурсії та вхідні квитки (також безкоштовно або зі знижками) і знижки в ресторанах. Коштує такий пакет на 24 години – 25 євро, на 38 годин – 30 євро, на 72 години – 35 євро.

Екскурсії: мінімальна ціна – 10 євро

Мандрівникам у столиці Латвії пропонують різні варіанти екскурсій по місту: від 10 євро в складі групи, від 50 євро – індивідуальні. Можна, звичайно, скористатися такою послугою, якщо бюджет дозволяє. Але Ригу можна подивитися і самому, прихопивши з собою оффлайн-карту і заздалегідь прочитавши про її визначні пам'ятки.

picture

Їжа: поснідати можна червоною ікрою за 5 євро

Рига славиться смачними і корисними дарами моря: туристи їдуть у столицю Латвії заради червоної риби, ікри і міноги. Само собою, стоять такі смаколики чимало, особливо, якщо замовити таке блюдо в ресторані. Але альтернатива є – бюджетний турист може відправитися в магазин, а краще на Ризький Центральний ринок і спробувати там найсвіжіші морепродукти. Ринок в Ризі являє собою сукупність павільйонів, в кожному з яких продаються товари певного виду: хлібний, м'ясний, рибний, овочевий відділ та солодощі. На ринку турист зможе не тільки підібрати собі морепродукти, але і познайомитися з місцевим колоритом.

Спочатку ціни в рибному відділі введуть в шок мандрівника з обмеженим бюджетом, але не варто лякатися – це вартість кілограма рибки або ікри. Так, червона риба в середньому коштує 30 євро за кілограм, а червона ікра – 95 євро. Але мандрівник може купити собі невелику баночку ікри, 50 грам за 5 євро і, заглянувши в хлібний відділ, де можна знайти свіжу булочку за 50 центів, відмінно поснідати. Доповненням стане традиційне ризьке пікантне печиво, пряники. Ця смакота символ різдва в Латвії, але місцеві їдять їх круглий рік. 10 штук печива можна купити всього за 25 центів і з'їсти, запиваючи ароматною кавою за 2,9 євро.

picture

За традиційною ризької кухнею можна відправитися в їдальні Lido. Там можна придбати традиційні супи за 1,6 – 2 євро, запечене м'ясо від 3,5 євро, гарніри від 2 євро і випити ризького пива від 2,5 євро за півлітра. У ресторанах і кафе ті ж супи будуть коштувати від 5 до 7 євро, гарніри – від 5 євро до 8 євро, а м'ясні страви затягнуть від 7 до 17 євро. У Ризі варто звернути увагу на традиційний суп у хлібі і страви з сірого гороху.

Славиться столиця Латвії і традиційним напоєм – ризьким бальзамом. Цю трав'яну настоянку в чистому вигляді або з додаванням ягід (смородини або вишні) можна купити майже в кожній сувенірній крамниці міста від 4 євро за пляшку від 40 мл. Також можна відвідати популярне серед туристів заклад Black Magic, де спробувати бальзам з смачним десертом з шоколаду ручної роботи. Коштувати це буде в середньому 7 євро.

Сувеніри з Риги везуть бальзам і ікру

З Латвії, як з будь-якої іншої балтійської країни, традиційно везуть бурштин, рибу та ікру. Бурштин можна вибрати дорожче в спеціальному магазині або ж дешевше у продавців на вулиці. В останньому випадку вироби з бурштину будуть коштувати дешевше, від 3 євро, але є ризик придбати підробку. За рибою та ікрою, як вже говорилося, краще відправитися на ринок: там вибір більший і є шанс заощадити, поторгувавшись з продавцем. Популярний сувенір з Риги – той же ризький бальзам. Але заощадити на купівлі алкоголю не вийде: ціни на нього однакові – хоч в кафе Black Magic, хоч в сувенірній крамниці, хоч у звичайному магазині.

picture

З сувенірами, брелоками, тарілками і статуетками ситуація така ж, як і в інших туристичних містах – шукати їх краще подалі від центру і туристичних стежок. Ціни на таку сувенірну продукцію стартують в Ризі від 3 євро. До речі, при купівлі сувенірної дрібниці варто звернути увагу на вироби з зображенням півня. Адже саме цей птах є символом міста.

picture

В матеріалі викорастані фото Л. Грубнік

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував 10 правил, які повинен знати кожен турист, який бажає недорого побувати в Європі. 

Також ми давали поради, як недорого і з користю провести вихідні в Римі, знайшли переваги відвідування Вільнюса, дали кілька порад — як не залишити цілий стан в дорогому Парижі, а також виділили численні плюси подорожі до Праги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!