Блог

Valerii Klochok: 1 млрд. фунтів допомоги в кредит

Сьогодні широкими й густими мазками вітчизняні ЗМІ та колеги в ФБ розтиражували інформацію про збільшення «допомоги» на розвиток України від Великобританії на 1 млрд.фунтів.

0

comments5407

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


Сьогодні широкими й густими мазками вітчизняні ЗМІ та колеги в ФБ розтиражували інформацію про збільшення «допомоги» на розвиток України від Великобританії на 1 млрд.фунтів.

Внесемо ясність.

Ці гроші додатково виділяються в рамках підписаного в жовтні минулого року Меморандуму про взаєморозуміння, який дозволить отримати кредит!!! (а не допомогу) у розмірі до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів. Тепер сума сягне 3,5 млрд.

Відповідно до Меморандуму, UK Export Finance відновлює роботу на українському ринку з підтримки британського експорту.

Цей мільярд фунтів може бути використано в низці сфер, зокрема у галузях охорони здоров'я, інфраструктури та "зеленої" енергетики.

Головне завдання організації UKEF – сприяння експорту з Великобританії шляхом надання експортерам можливості страхувати свої експортні кредити та гарантуючи відшкодування тим британським банкам, які виділили кредити експортерам терміном на два роки та більше.

Тобто на ці 3,5 млрд. фунтів ми купуватимемо товари, технології та послуги виключно у Великобританії. А потім ці гроші будемо повертати. З відсотками.

Така практика в світі не нова. Навіть у нас є свій УКРЕКСІМБАНК - «Державний експортно-імпортний банк України», але він займається не тим.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!