Блог

Бала Віталій: Головна подія

Про відставку Валерія Залужного

0

comments6781

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На жаль, знову в інформаційному просторі почалося обговорення можливої відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
Дійсно, такі чутки періодично з'являються вже протягом декількох місяців.
Підставки для таких чуток іноді дає президент Володимир Зеленський. Нагадаю тільки один епізод, коли 14 червня Володимир Зеленський публічно у відеозвернення давав Валерію Залужному доручення перевірити, чи забезпечені українські захисники необхідними засобами захисту, бо тоді у ЗМІ активно обговорювали таке питання. Цього точно непотрібно було робити публічно і взагалі до чого тут Залужний, точно не головнокомандувач ЗСУ займається такими питання, адже є міністр оборони.
А тепер підставою для існування можливого конфлікту став візит Володмира Зеленського у звільнений Ізюм 14 вересня, де чомусь не було з ним головнокомандувача ЗСУ, а був командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, який командував контрнаступом на Харківщині. Але, всім ж зрозуміло, що не применшуючи його заслуг, один генерал Сирський не міг провести цю військову операцію, тим більше, без координації з Генштабом ЗСУ. Тому відсутність Залужного, на мою думку, виглядала дивно, як і присутність там глави офісу президента.
Тепер чутки про можливу заміну Залужного на Сирського отримали чергові підстави для розповсюдження. І активне публічне реагування та заперечення тільки їх підсилює.
На мою думку, якщо дійсно існує "план заміни", це може свідчити можливо про нерозуміння в офісі президента, який всіляко себе вип'ячує і намагається "присвоїти" заслуги військових собі, що Валерій Залужний сьогодні непросто головнокомандувач ЗСУ, який користується великою повагою в армії, він є вже одним з символів Перемоги для усіх українців і має велику підтримку у народі. 
А можливо і навпаки, в офісі президента чудово це розуміють, тому їм це дуже, ну дуже, не подобається.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!