Блог

Бала Віталій: "Середа - не біда"

Не варто шукати біди, бо можна знайти

0

comments4909

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




"Середа - не біда"

Не варто шукати біди, бо можна знайти

На жаль, ситуація з непорозуміннями у стосунках з Польщею не вірішується, а тільки загострюється. Про це нанисав вчора у рубриці "Вівторок-подумай разів сорок", сподіваючись, що всі питання будуть спокійно вирішенні.

Але, у вівторок, тобто вчора, Міністерство закордонних справ України викликало посла Польщі в Україні через слова керівника Бюро міжнародної політикики при президентові Польщі Марчина Пшидача який заявив, що Україні варто було б почати цінувати роль Польщі у допомозі України.

Не знаю чим керувались у МЗС України роблячи такі дії, як виклик посли дружньої нам країни саме через ці слова, адже вони були сказані у контексті звинувачень Польщі, з боку українських представників влади щодо блокування експорту українського зерна.

Я писав вчора, що потрібно добре думати перед тим, як щось публічно заявляти, особливо, коли у заяві є вимоги чи претензії, але ще більше потрібно думати, щоб не наробити дурниць конкретними діями.

Такою непродуманою дією, на мою думку, став виклик польського посла.

Як результат, польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький вже різко засудив рішення МЗС України про виклик посла Польші через висловлювання Пшидача.

А заступник польського міністра закордонних справ Павел Яблонський взагалі заявив публічно в ефірі радіо, що зараз стосунки між обома країнами не є найкращими і підкреслив, що саме причиною погіршення стосунків є висловлювання представників української влади.

А вчора ввечері вже польський МЗС викликав українського посла щодо цієї ситуації.

На жаль, чинна влада продовжує поводити себе неадекватно і непрофесійно на міжнародній арені, що може призводити тільки до погіршення стосунків України з нашими партнерами.

А це вже може стати бідою для України. І щоб такої біди не знайти собі на голову, потрібно просто думати, перед тим, як щось робити чи заявляти і вже потрібно перестати виясняти публічно стосунки з нашими партнерами через необдумані піар-заяви у ЗМІ, як це постійно відбувається.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!