Блог

Бала Віталій: Головна подія

рашистські полонені живуть краще, ніж українські пенсіонери

0

comments8027

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На цьому тижні було багато важливих подій, це і ситуація на війні, зокрема у Бахмуті, надання СЩА Україні нового пакету військової допомоги на суму у 400 млн.доларів, але, на мою думку, варто звернути увагу на новину, яку я вчора почув, стосовно 10 тисяч гривень у місяць, які витрачає Україна на утримання одного військовополоненого рашиста.

Про таку суму заявила в інтерв’ю заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Раніше була інформація про 3 тисячі гривень у місяць, але заступниця міністра зазначила, що у суму не враховували оплату праці персоналу, охорони, конвою, а то було на харчування.

На мою думку, не потрібно було озвучувати публічно таку цифру, бо вона викликала не просто нерозуміння, але й щире обурення.

Зовсім недавно було прийнято рішення про зменшення виплат українським військовим, що також стало причиною обурення не тільки військових, членів їх родин, але практично всіх українців. Адже корупція, з якою публічно почали боротись, зокрема у міністерстві оборони, точно не додає довіри і може реально стати певною демотивацією серед військових. Там взагалі є реальні проблеми з виплатами навіть тим, хто перебуває на нулі, з необхідним спорядженням і т.д., про це знають всі волонтери і ті, хто має родичів, знайомих на війні.

А тут, 3 березня всі взнають, що на рашиста, який прийшов вбивати українців, влада витрачає 10 тисяч гривень. До речі, до цього часу не була озвучена кількість полонених рашистів, щоб взнати загальну суму витрат на них. І природньо виникають сумніви і підозри, а чи не має у тих 10 тисячах гривень корупційної складової?

У нас пенсіонери отримують набагато менше.

рашистські полонені живуть краще, ніж українські пенсіонери.

На мою думку, останні дії і заяви, про зменшення виплат українським воїнам і про витрату 10 тисяч на одного полоненого рашиста, завдають реальної шкоди. 

Ці рішення викликають обурення, нерозуміння і підозри не тільки у корупції, а навіть цілеспрямованих діях на користь агресора.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!