Блог

Бала Віталій: Головна подія

Чому розмова Сі Цзіньпіна та Володимипа Зеленського є важливою для України?

0

comments9745

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На мою думку, головною подією цього тижня мала стати розмова Сі Цзіньпіна з Володимиром Зеленським, після візиту Сі Цзіньпіна у москву.

В інформаційному просторі України цілий тиждень йде жваве обговорення цього візиту.

Він дійсно є важливим для України, адже головною темою зустрічі була Україна.

Китай запропонував свій план з 12-ти пунктів припинення війни в Україні. Цей план не підходить Україні, але навіть путін умовно ніби погоджувався тільки з деякими пунктами, тобто можна констатувати, що план Китаю про припинення війни в України не буде втілений у життя. Хоча, на мою думку, українській владі не слід категорично його відкидати, а для прикладу підтримати пункт плану, де мова йде про суверенітет та територіальну цілісність.

У будь-якому випадку, оцінювати результати візиту досить проблематично, адже багато речей залишились у непублічній площині. Нам би всім дуже хотілося, щоб візит був невдалим для росії і деякі ознаки неуспішності є. 

Так, мова не йшла про союз чи альянс Китаю з росією, не було нічого сказано публічно і про військову підтримку росії з боку Китаю.

Але, саме розмова Сі Цзіньпіна і Володимира Зеленського мала б продемонструвати реальну ситуацію наслідків візиту Сі Цзіньпіна у москву для України.

Сподіваюсь, що найближчим часом така розмова все-таки відбудеться.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!