Блог

Бала Віталій: Головна подія

Нарешті в України є крилаті ракети середньої дальності

0

comments8171

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На мою думку, головною подією цього тижня було рішення Великої Британії про надання Україні крилатих ракет Storm Shadow.
Щоб розуміти, що це означає для України для нових можливостей ЗСУ варто навести характеристику цих ракет.
Крилаті ракети Storm Shadow мають операційну дальність 560 км, хоча у ЗМІ пишуть про 250 км, сподіваюсь, що дальність тих ракет, які були надані Україні все-таки більша за 250 км, адже за інформацією, яка є, мова йде не про експортний варіант, який дійсно має дальність до 290 км.
Отже з дальністю від 500 км і вагою ракети у 1300 кг ЗСУ зможуть знищувати все, що знаходиться у далекому тилу ворога, а це надасть великі можливості для успішного контрнаступу, на якій всі очікують.
Велика Британія, як і у питанні постачання танків Україні, фактично дала зелене світло іншим країнам, які мають ракети такої дальності і можна сподіватись, що таких ракет в України буде достатньо і разом з ЗРК Patriot та іншим озброєнням, яке вже надається, це суттєво пришвидшить українську Перемогу.
 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!