Блог

Бала Віталій: Головна подія

А міністр оборони таки брехав

0

comments4433

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На мою думку, головною подією цього тижня в Україні було підтвердження держаудитом, який проводили у міністерстві оборони, щодо завищення закупівельних цін на продукти харчування.

І таки яйця по 17 гривень за одне яйце, а не за кг, як всім говорив міністр оборони Олексій Рєзніков, купляли. І багато чого іншого купляли по завищеним цінам.

А Центрі протидії корупції підрахував, що тільки за одним контрактом збиток складає близько 4 млрд. гривень.

Варто просто вдуматись у цю цифру. Грошей для виплати військовим тіпа нема, а у міністерстві оборони корупціонери заробляють мільярди гривень. І це вже не просто корупціонери, це мародери і вороги України.

А міністр оборони нам всім говорив неправду, тобто нахабно брехав. Він зараз відвідує зустрічі Рамштайн, щось там заявляє, а має відвідувати слідчих і давати свідчення, як свідок, або обвинувачений у цій корупції, бо всі ж розуміють, що такі цифри у мільярди гривень не могли пройти повз уваги міністра оборони.

Загалом репутація України сильно постраждала, коли міністр бреше, коли у міністерстві оборони така корупція і міністерство не здатне забезпечити ЗСУ всім необхідним, а волонтери постійно об’являють збори на все, навіть вже і зброю. А тим часом у міністерстві оборони мільярдами крадуть.

Не краща і ситуація з гуманітарною допомогою, вже є інформація, що її не хочуть надавати, бо в Україні крадуть, тобто займаються мародерством.

Влада не робить жодних висновків і дій, для вигляду там когось затримують, якість звинувачення висувають, а ті, хто на верху це все прикривали, а можливо і організовували залишаються при посадах і продовжують нам брехати.

Хіба з такою корупцією, яка починаєтіься з вулиць Банкової(ОПУ) і Грушевського(Кабмін) нам світить членство у НАТО?

Навіть Європарламент, який цього тижня прийняв резолюцію на підтримку інтеграції України до ЄС і НАТО загадав про корупцію. Уявляєте у резолюції на підтримку України є пункт, у якому закликають президента Володимира Зеленського не підписувати законопроект №5655 щодо містобудівної діяльності. Це той закон, який лобіювала глава партії Слуга народу Шуляк, яка всім запам’яталась тим, що влаштували «розборки» у воєнному госпіталі з пораненим військовим, щодо цього закону.

Без боротьби, реальної боротьби з корупцією Україні буде важко інтегруватись в Європу. Але ж ця влада не може реально боротись з корупцією, бо вона і сама корупція.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!