Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Що продемонстрували "Документи Пандори"

0

comments9647

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головною подією тижня в Україні, на мою думку, була публікація "Документів Пандори". Без жодних сумнівів ця подія буде обговорюватись ще не один тиждень чи місяць.

Понад 600 журналістів із 117 країн світу вивчили 11,9 млн. документів щодо офшорних кампаній. 35 чинних і колишніх лідерів країн, керівників урядів користувались офшорними кампаніями з метою уникнення сплати податків.

У цих "Документах Пандори" "відзначилась" Україна, зайнявши перше місце з 38 фігурантами. Серед них є і президент країни Володимир Зеленський, голова СБУ Іван Баканов та перший помічник президента Сергій Шефір.

Проблемою для Володимира є не офшорні кампанії, а можлива несплата податків, або навіть відмивання грошей Ігоря Коломойського, які він вивів з Приватбанку.

І як би чинна влада не намагалась замовчувати цю інформацію, робити спроби виправдати офшорні кампанії Зеленського, говорячи, що це було у 2011-2012 роках, на мою думку це не змінить негативу для репутації та іміджу України.

"Документи Пандори" є лакмусовим папером щодо щирості, порядності, моральних якостей і відповідальності Володимира Зеленського, який під час виборчої кампанії і після неї дорікав Петру Порошенку його офшорними кампаніями, говорячи, що він не такий як Порошенко. І цей лакмусовий папір продемонстрував, що Володимир Зеленський зовсім не є Голобородьком з серіалу "Слуга народу" образ якого він створив для своїх виборців. "Документи Пандори" зняли маску Голобородька і показали не тільки Україні, але й усьому світові справжнього Зеленського, який не має нічого спільного з мораллю, щирістю та порядністю



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!