Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Не здатні виправити погану ситуацію ті, хто її такою зробив.

0

comments8863

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головна подія тижня

Головною подією тижня, на мою думку, став сумний антирекорд 471 підтверджених випадків померлих від Ковід-19 на ранок 13 жовтня. Більше було тільки у квітні 481 летальних випадків. Також протягом цього тижня різко зросла кількість захворювань на Ковід-19. За невтішними прогнозами кількість захворювань може перевищити 20 тисяч за добу на кінець жовтня. Хоча вже на цьому тижні було майже 19 тисяч випадків захворювання на Ковід-19.

А міністр охорони здоров'я Віктор Ляшка заявив, що нова хвиля прийшла раніше, ніж прогнозували у міністерстві охорони здоров'я.

Не знаю, що повинно ще відбутись, скільки має захворіти чи померти українців, щоб міністр охорони здоров'я був відправлений у відставку.

Нагадаю, що саме чинний міністр Віктор Ляшко, коли обіймав посаду головного санітарного лікаря визнав, що при запроваджені першого карантину, заборона відвідувати парки, займатись спортом на вулиці і т.д., була прийнята фактично з метою залякування українців, а не для ефективної боротьби з коронавірусом.

І коли відправляли у відставку попереднього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, потрібно було разом з ним відправити і головного санітарного лікаря, яким був тоді Віктор Ляшко, а не призначати його міністром. Адже він був не менше відповідальний за тодішню ситуацію з пандемією коронавірусу в Україні, аніж міністр.

Ставши міністром Віктор Ляшко стільки всього наобіцяв і не виконав, що навіть нема сенсу перераховувати його обіцянки.

А обмеження, які вже поступово вводяться на території країни, навряд чи будуть ефективними. Фактично ми ніби ходимо з коронавірусом по колу. Все повторюються і ніяких висновків чинна влад не робить. Замість того, щоб акумулювати гроші на боротьбу з коронавірусом, продовжується виділення грошей на корумповане і дискредитоване "Велике будівництво". Ми ще й сьогодні чуємо про випадки нестачі кисню. На цьому тижні реанімації у лікарнях переповнені, кількість важко хворих збільшується, а влада говорить про дочасні осінні шкільні канікули.

Україна перебуває серед лідерів країн по захворюванню на Ковід-19 за добу та померлих від Ковід-19.

А прогнози на жаль невтішні, бо мова йде не тільки про 20 тисяч захворювань на добу, як прогнозують спеціалісти, а про чинну владу, яка нездатна ефективно протистояти пандемії. Ну не може чинний міністр Віктор Ляшко протистояти розповсюдженню коронавірусу, який весь час з початку пандемії відповідав за боротьбу з нею на посаді головного санітарного лікаря, а тепер і на посаді міністра охорони здоров'я, бо саме він і є відповідальним за нинішню ситуацію з коронавірусом у країні.

 

Подобається

 

 

Коментувати

 

Поширити


 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!