Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Влада довела країну до катастрофічної ситуації з пандемією Ковід-19

0

comments7240

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головною подією тижня в Україні, на мою думку, вже третій тиждень поспіль є ситуація з пандемією Ковід-19.На цьому тижня кількість випадків захворювання на Ковід-19 постійно зростала і вже перевищила понад 20 тисяч. Чинна влада робить заяви, що все під контролем, а у поширенні пандемії фактично звинувачує людей, як не хочуть вакцинуватись. Так, дійсно є багато людей, які не вакциновані і не хочуть вакцинуватись, але кількість вакцинованих зростає кожного дня, а от організаційні заходи влади викликають багато запитань. Одне з яких є дефіцит медичного кисню для хворих на Ковід-19.Міністр охорони здоров1я Віктор Ляшко з екранів телевізорів запевняє українців, що ситуація з киснем контрольована, а з усіх куточків країни з’являється інформація про проблеми з медичним киснем. Влада обрала стратегією поведінки замовчування і відверту неправду про реальну ситуацію з пандемією, при тому кількість регіонів, де вводиться так звана червона зона кожного дня збільшується. На цьому тижні Віктор Ляшко заявив про закупівлю медичного кисню у Польщі, бо виявляється завод з виробництва медичного кисню на заході України чомусь зупинився. Якщо вірити заявам влади, що вона підготувалась до нової хвилі пандемії, то завод мав би працювати, а закупівля кисню у Польщі наочно демонструє провал підготовки до нової хвилі пандемії коронавірусу.

І Юлія Тимошенко має рацію, коли вимагала негайного засідання РНБО України щодо ситуації з Ковід-19, пропонуючи створити національний штаб протидії Ковіду на чолі з президентом. І вже час не тільки приймати реальні і швидкі заходи, не озираючись на рейтинги, але перестати намагатись перекладати відповідальності за ситуацію з пандемією Ковід-19 на органи місцевого управління та людей.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!