Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Розслідування "Вагнергейту" .

0

comments3328

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.





Головною подією тижня в Україні, на мою думку, було оприлюднення розслідування міжнародної групи Bellingcat стосовно справи "вагнерівців". Це розслідування в Україні очікували близько року про нього і навколо нього було багато розмов протягом цього часу.

Головне у цьому розслідуванні, як на мене, було підтвердження самого факту спецоперації, яке проводили українські спецслужби і її перенесення. Отже Володимир Зеленський, його глава офісу та інші представники чинної влади протягом багатьох місяців говорили неправду і заперечували існування такої спецоперації. Це - перше, а по-друге, саме після перенесення дати проведення спецоперації, вона фактично провалилася бо стався витік інформації про її проведення. Можна по різному оцінювати чинну владу, але так званий "Вагнергейт" яскраво продемонстрував всі наявні риси вищого політичного керівництва країни: брехливість, некомпетентність, мстивість. Спочатку нам брехали, потім звільнили всіх причетних до проведення спецоперації, включно з керівником ГУР МО України Василем Бурбою. А напередодні публікації Bellingcat чинна влада оприлюднила звіт ТСК, у якому головним було "відбілення" президента і глави його офісу, що насправді викликало ще більше запитань і сумнівів щодо їхньої непричетності у зливі інформації про спецоперацію.

У будь-якому випадку ця справа не завершилась, як би не хотіла чинна влада, але остаточно крапки над і буде поставлено тільки за іншої влади.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!