Блог

Бала Віталій: Головна подія тижня

Про інтерв'ю Андрія Богдана

0

comments9477

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Головною подією тижня в Україні, на мою думку, було інтерв’ю колишнього керівника офісу президента Андрія Богдана Дмитру Гордону.

Як би хто не відносився, як до Богдан чи Гордона, інтерв’ю почали зразу обговорювати у день його появи, навіть під час трансляції. Правда не всі ЗМІ робили і роблять обговорення об’єктивним і неупередженим. Для прикладу на програмі  «Право на владу» її ведуча була не просто «заточена» на критику, а фактично на дискредитацію цієї розмови. Самим смішним було слухати «умнічаніє» гостей програми про те, що він нікого конкретно не звинуватив, не розуміючи, що Богдан адвокат і не дав можливості чинній владі, про яку він сказав багато неприємного для неї, звернутись до суду після цього інтерв’ю.

Мені особисто було цікаво його подивитись і послухати, хоча я не є фанатом ні Богдана, ні Гордона. Але, речі про які говорив Андрій Богдан було важливо почути саме з першоджерела.  І у першу чергу це стосується зарплати для депутатів фракції «Слуга народу» у конвертах, що постійно заперечують депутати цієї фракції, або говорять, що це чутки. Чому важливо, що про це сказав Андрій Богдан, бо саме він і започаткував цю «конвертну зарплату», коли керував офісом президента. І дійсно багато речей про які ми чули, здогадувались і розуміли, знайшли своє підтвердження саме у цьому інтерв’ю від першоджерела. Мова йде про корупцію на найвищому рівні, Богдан навіть назвав це не просто корупцією, а саме вимаганням у корупції з боку чинної влади, мова йде про некомпетентність, про небажання займатись державними справами і навіть про можливих зрадників в офісі президента. А всі спроби офісу президента зо допомогою лояльних ЗМІ, найнятих «говорящих голів», ботів у соцмережах не будуть ефективними, бо Богдан тільки підтвердив ті факти про які вже давно говорили і розуміли.

У підсумку можна констатувати, що чинна влада має піти як найшвидше, поки в Україні не настала реальна катастрофа. Тому потрібно провести дочасні парламентські вибори, як мінімум, щоб завершити цей період вакханалії чинної влади та хаосу у країні.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!