Блог

Бала Віталій: Конгресвумен США Вікторія Спартц vs глави ОПУ Андрія Єрмака

Претензії і звинувачення ОПУ вже обговорюють за кордоном

0

comments7756

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




У п'ятницю, 8 липня конгресвумен, республіканка Вікторія Спартц звернулась з листом до президента США Джо Байдена стосовно прояснення можливих зв'язків з росією глави ОПУ Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова.
Насправді питання, які вона підняла у своєму зверненні потребують вже давно чітких і публічних відповідей. І це стосується, у першу чергу Олега Татарова. Всі претензії базуються на фактах, як наприклад, блокування роботи САП та НАБУ.
Але, ситуація почала ускладнюватись для глави ОПУ Єрмака.
Бо одразу ж на його захист у соцмережах невдало виступили його працівники, а "говорячі голви" з телевізора почали фактично звинувачувати Спартц у підіграванні кремлю. Ще однією версією, яку розповсюджують в українських ЗМІ, є використання цієї теми для боротьби республіканців з демократами напередодні виборів, які відбудуться восени.
На мою думку, не варто було займати позицію захисту та виправдовування, а ще більше, звинувачення Спартц у підіграванню росії.
Вікторія Спартц реагує на всі спроби виправдання і захисту, що продовжує тримати це питання у фокусі уваги не тільки в Україні.
Ця ситуація, загалом, шкодить Україні, але не варто поєднувати її з президентом Володимиром Зеленським, бо Спартц жодного слова не написала щодо претензій Зеленському, а навпаки, за її словами хоче йому допомогти.
У будь-якому випадку, потрібно розуміти, що першопричиною всіх претензій є перебрання офісом президента функцій, які йому не притаманні і тим більше, це порушує Конституцію України. Не може ОПУ керувати дипломатією, національною безпекою, давати вказівки Кабміну і т.д.
Тому, ситуація Спартц vs Єрмак просто так сама собою не зникне, бо критична маса претензій до ОПУ стає все більшою, у першу чергу, в Україні.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!