Блог

Бала Віталій: Навіщо українська влада допомагає Абрамовичу?

Без путіна Абрамович не зміг би вирішити жодного питання

0

comments9454

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Інформація британського видання Times про лист Арахамії адвокатам російського олігарха Абрамовича, в якому він перераховує заслуги Абрамовича перед Україною, зокрема у сприянні створення зелених коридорів, які допомогли врятувати 400 000 цивільних, обміні військовоплоненими, розповсюдилась вже і в українських ЗМІ.

Насправді ситуація навколо Абрамовича вже давно викликає багато запитань і головне з них, чому українська влада так йому хоче допомогти у знятті з нього санкцій.

На Абрамовича були накладені санкції, як на олігарха, який має тривалі і близькі стосунки з путіним.

Адвокати російського олігарха стверджують, що це не так.

По-перше, у росії жоден олігарх не може стати олігархом без згоди на це путіна. Крім того Абрамович вже знав путіна за часів покійного Березовського, бо був тоді його партнером. А саме Березовськи сприяв призначенню путіна наступником Бориса Єльцина.

По- друге, Абрамович навіть був призначений губернатором Чукотки.

І по третє, якщо у нього нема близьких стосунків з путіним, то як він міг сприяти у створені зелених коридорів та обміні військовополоненими? Без дозволу путіна такі рішення не були б прийняті.

Британія та ЄС ввели санкції проти російського олігарха, а представник влади сприяє російському олігарху у знятті санкцій з нього.

То коли саме і навіщо той лист був написаний, бо з такими темпами Абрамовичу ще захочуть надати українське громадянство, якщо у нього такі великі заслуги перед Україною.

Останнім часом з'являються дивні, м'яко кажучи, новини про деяких представників влади і складається враження, що війна зовсім не вплинула на їхню поведінку, звички та дії, на жаль.

Але, не зважаючи на все це, все буде Україна!



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!