Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Брудну душу неможливо відмити піаром

0

comments4290

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Подія з Тарасом Чорновілом та смітником наштовхнула мене започаткувати щотижневу рубрику-допис «Нечистий четвер», у якій буду намагатись показувати речі і дії такими,м які вони, на мою думку, є насправді, а не такими, як хочуть їх продемонструвати.

Так от, що ж насправді відбулось 13 червня, до речі, 13-го числа і всі у соцмережах і не тільки, вже обговорюють другий день і сваряться між собою? 

Як говорить народна мудрість: « І Ти неправий і Ти не права», але у першому випадку були слова, а в другому вже конкретні дії і це не одне й те саме, як кажуть в Одесі.

Аргументація, що Тарас Чорновіл був регіоналом і начальником штабу Януковича на президентських виборах 2004 року у цьому випадку притягнута за вуха, бо…

А хіба в офісі президента керівництво не мало стосунку до регіоналів і не тільки у 2004 році а навіть у 2014 році? І мова не тільки про Татарова, який говорив, що майданівці самі у себе стріляли. 

І, по великому рахунку, більшість у керівництві чинної влади були або на стороні антимайдану, або стояли у стороні.

А хіба 95-квартал не агітував за Януковича у 2004 році і у по дальшому його не підтримував?

Тарас Чорновіл, як би до нього, хто не ставився, публічно вибачився.

А чинний президент публічно вибачився?

За тіпа жарти:

  • Порівняння України з порноактрисою у німецькому порно;
  • Ебонітові палочки, які міліця мала б застосувати до майданівців, щоб виробляти електроенергію;
  • Агресію рф, коли 22 травня 2014 року Зеленський сказав: «Якщо вірити головним новинам Росії, то росіяни нарешті відсувають свої війська від кордону з Україною, однак якщо вірити чуткам, то російські війська стоять на кордоні, просто український кордон трошки відсувають уперед»;
  • Термос щодо Томосу

Хоча б за це, було публічне вибачення?

Тому, не варто дивитись на ситуацію тільки з одного боку. Особливо тим, хто брав учать у Майдані 2004 та 2013-2014 роках, бо мені важко повірити, що вони не знали про ці факти чи забули.

Отже, які наслідки можуть бути і що продемонструвала ця ніби акція помсти.

По-перше, чинна влада дуже хоче залишитись при владі після нашої Перемоги, тому вони вирішили спробувати боротись з критиками своїх дій і рішень у такий спосіб та подивитись на реакцію людей, зайде це чи не зайде.

По-друге, чинна влада, як за часів Януковича хоче розділити українців на свій і чужий. А також, протиставляє цивільних військовим. І самий простий спосіб досягнути такої цілі, то провокувати негативні емоції . Більш того, з різних джерел є інформація, що думають над створенням політичної партії військових, яка має бути лояльною до влади. Тому і почали «створювати» «своїх» героїв і піарити їх на телемарафоні, мова і про деяких генералів також, вони потім мають стати обличчям такої партії. Це такий, ніби превентивний крок, а то військові можуть і самі зорганізуватись а з ними і волонтери, а це ж небезпечно, бо претензій до влади багато щодо підготовки до війни і корупції та неадекватності під час війни. Сподіваюсь, що спроба також розділити військових буде невдалою.

І по-третє, якщо так і надалі буде діяти влада, то це реально буде роз’єднувати українців, а нам потрібно бути об’єднаними, щоб перемогти у війні.

Тому, мої любі українці, які б ви політичні партії не підтримували, не сваріться між собою, не ображайте один одного, жодна політична сила чи політик не вартує того, щоб через них ми ставали слабшими у боротьбі проти агресора.

Все буде Україна!



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!