Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами

0

comments3765

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




У зверненні президента Володимира Зеленського до Верховної Ради, у день Конституції України, він зазначив, що однією з основ Української доктрини буде "політика справедливості".
По-перше, а чому буде, а не є зараз? То це значить, що всі ці роки, починаючи з перемоги Зеленського на президентських виборах у 2019 році, він і його владна команда проводили в Україні політику несправедливості?
По-друге, таку політику справедливості Зеленський запропонував в Українській доктрині майбутнього, а хіба у Конституції України про це нічого не написано? Достатньо, щоб чинна влада просто виконувала, а не порушувала Конституцію України. 
Ще раз нагадаю владі статтю 3. Конституції України:
Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.
То навіщо вигадувати "зелений" велосипед? Я, розумію, що для чинної влади, піар був і є її основною дільністю, але були сподівання, що війна змінить такий стан речей. На жаль, судячи з таких заяв нічого чинна влада у своїй діяльності змінювати не хоче і не буде. А буде і далі говорити правильні і красиво написані звернення, а у реальності все буде зовсім не так.
І, по-третє, а ця запропонована для обговорення майбутня Українська доктрина вже є передвиборчою програмою Зеленського і партії влади?



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!