Блог

Бала Віталій: "П'ятничні роздуми"

Нахабство викликає тільки негативне сприйняття

0

comments3715

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Безумовно головною темою, яку жваво обговорюють в Україні і не тільки, є саміт НАТО у Вільнюсі, який відбувся 11-12 липня. Про саміт, результати і його наслідки, напишу завтра у дописі "Головна подія".
До саміту, під час саміту і після саміту були зроблені різні заяви та дії і деякі з них варто нагадати.
Так, запис Володимира Зеленського у Twitter, коли він був у дорозі у Вільнюс викликав негативну реакцію серед учасників саміту. Фактично Зеленський розкритикував і звинуватив НАТО у небажанні приймати Україну у далеко недипломатичній формі. 
Навіщо це було робити?
Свідомо посваритися?
Чи заставити змінити НАТО своє рішення щодо України? 
Невже в офісі президента ще досі не зрозуміли, що шантажем, ультиматумами і нахабством нічого не вирішать і не буде результату, і так не можна розмовляти з нашими партнерами?
Як наслідок, всі побачили, яке було ставлення до Зеленського на саміті, а НАТО нічого не змінило у своєму рішенні.
Міністр оборони Великобританії Бен Воллес навіть відкрито висловив своє родратування такою поведінкою Володимира Зеленського. Про цю ситуацію більш докладніше напишу у дописі "Злий понеділок".
Звернув також увагу на заяву президента Туреччини Реджепа Ердогана, який сказав, що віддав командирів захисників "Азовсталі", бо його про це попросив Володимир Зеленський. 
То Зеленський міг попросити Ердогана раніше? 
А чому не просив?
І вчергове кинулась в очі форма одежі української делегації у стилі мілітарі. Можна захищати таку форму одежі чи навпаки, але, на мою думку, міністр закордонних справ у кросівках на саміті лідерів найвпливовіших країн світу виглядає дуже дивно, м'яко кажучи. Та й всі інші були схожі на випадкових людей, які заблудилися і зайшли не туди, на жаль.
Така форма одежі вже виглядає, особливо закордоном, недоречно і навіть вже кумедно. Тим більше, що серед членів делегації, яких показували, точно не було жодного військового.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!