Блог

Бала Віталій: "П'ятничні роздуми"

Критика влади, яка наближає Перемогу України, завжди на часі

0

comments3869

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко йде з посади.
Правда, до кінця незрозуміло, він написав сам заяву про відставку чи йому сказали, бо президент у відеозверненні сказав, що звернувся до глави уряду щодо відставки Ткаченка.
То він йде у відставку чи його звільнили? 
Це насправді важливо.
У будь-якому випадку він йде і публічною причиною відставки чи звільнення стала його "бурна" діяльність щодо зйомок телесеріалів, виділення грошей на музей Голодомору. 
Отже, якщо його таки звільнили за діяльність у сфері культури, то виникає питання щодо його діяльності і у сфері інформаційної політики.
На мою думку, інформаційна політика у країні є неприйнятною з огляду на виклики, які зараз має Україна.
Ткаченко фактично був "головним" цензором і пропагандистом влади. Але, напевно з серіалами перегнув палку, а реакція українського суспільства була миттєвою і такою обурливою, що змусила владу робити з Ткаченка "цапа відбувайла".
І не варто дуже радіти з його звільнення чи відставки, бо на його місце може прийти людина, яка ще завзятіше буде виконувати роль "головного" цензора і пропагандиста влади, але не буде намагатись "заробляти" на кінохалтурі з бюджетних грошей.
Хоча вірогідність виживання цих всіх комедійних серіалів і розважальних шоу дуже велика, адже вони можуть бути профінансовані тіпа меценатами, які вже "заробили" за допомогою влади достатньо грошей під час війни, а їх дуже попросять це лайно профінансувати.
І телемарафон нікуди не зникне, гроші з бюджету будуть і надалі виділятись власникам телеканалів і телемарафон буде продовжувати вихваляти і прославляти владу, а не адекватно інформувати громадян України.
Але, є позитив цієї відставки, бо коли українське суспільство мобілізується і об'єднується, чинна влада змушена це враховувати. 
Тому, не зважаємо на всі спроби нас розсварити, протиставити один одному, а гуртуємось та робимо все можливе, хто як може і вміє, для Перемоги України, як на фронті, так і у тилу.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!