Блог

Бала Віталій: "П'ятничні роздуми"

День державності, а державників нема

0

comments4450

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, який подав заяву у відставку, до речі, вже не перший раз, Верховна Рада таки звільнила 27 липня 321-а голосами. Хоча, напередодні Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики на засіданні 26 липня.
Взагалі відставка Ткаченка була схожою на серіал, які так хотів фінансувати колишній міністр, випуск наступної серії якого затягнувся у часі. Вперше Ткаченко подав у відставку 11 листопада 2021 року, але фракція партії Слуга народу не підтримала і заява навіть не була зареєстрована у Верховній Раді.
Навіть цікаво уявити, як би працював єдиний телемарафон, не маючи головного ідейного натхненика цензури в інформаційному просторі України? 
Подивимось, хто займе міце цього "головного цензора" інформаційної політики і наскільки ця людина перейматиметься і розвиватиме українську культуру, а не "хутірський ширпотреб". Між іншим, за чутками, всі ці серіали і різні шоу планують знімати та трнаслювати навіть, ніби, на інформаційних телеканалах.
Продовжується обговорення і є багато різної інформації про необхідність виробництва українських дронів.
Добре, що існує проект "Армія дронів", яка стартувала у липні 2022 року, але не зовсім зрозуміло, чому саме міністерство цифрової інформації найбільше займалося цим проектом?
Чому віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров та керівник Держспецзваязку Юрій Щиголь презентувал результати річної діяльності, а не міністр оборони Олексій Рєзніков?
Рєзніков мав би не просто опікуватись цим проектом, а організувати замовлення на виробництво українських БПЛА та створення достатньої кількості центрів навчання операторів БПЛА.
А зараз він має нести повну відповідальність за свою бездільність у цьому питанні, не кажучи про інші його" досягнення" у забезпеченні всім необхідним ЗСУ.
Також цікавою, якщо можна так сказати, стала новина про заборону виїзду депутатів і чиновників закордон.
То тепер офіс президента буде вирішувати кому можна, а кому заборонено виїзжати на відпочинок закордон?
А позитивне рішення буде безкоштовним?
Навіть цікаво, а які ще дозволи, або узгодження буде надавати офіс президента?
Дозвіл на шлюб і розлучення чиновників та депутатів?
Дозвіл на поповнення сім'ї чиновників і депутатів?
Дозвіл на що, ще необхідно офісу президента, щоб всі українці врешті-решт зрозуміли всю абсурдність і неадекватність у перетягуванні на себе офісом президента всіх владних повноважень всіх інститутів влади в Україні?
Можливо тоді варто розпустити Верховну Раду Кабмін, Конституційний Суд, Верховний Суд і т.д. за списком, якщо в офісі перзидента, а правильніше назвати його канцелярією, вважають, що вони самі розумні, все знають, все вміють і можуть управляти країною?
Ой не тим займається офіс президента, зовсім не тим, а своєю "гіперактивністю" і втручанням всюди, де точно не його компетенція, зокрема зовнішню політику і особливо намагання втручатись у військові справи, тільки шкодить країні під час війни.
Сьогодні в Україні День деражавності, але у чинній владі так мало державників, бо переважають корупціонери, мародери, шахраї, зрадники і навіть вороги держави Україна.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!