Блог

Бала Віталій: Про Бахмут

Символізм чи військова необхідність?

0

comments7718

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Про Бахмут згадують вже декілька місяців.
Володимир Зеленський у своєму зверненні також згадував Бахмут неодноразово.
Безумовно, що крім Бахмуту важкі бої йдуть на всьому Сході України, але останнім часом, саме назва міста Бахмут кожного дня згадується іноземними ЗМІ.
Німецьке видання Bild навіть написало про суперечку між головнокомандувачем генералом Валерієм Залужним та президентом Володимиром Зеленським щодо дій у Бахмутті. Ніби генерал Залужний ще кількатижнів тому рекомендував подумати про виведення українських військ з Бахмуту.
А міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Бахмут має більш символічне значення, аніж оперативне і захоплення його рашистами зовсім неозначатиме зміну ходу війни.
До речі, американці вже декілька тижнів тому говорили про недоцільність тримання оборони Бахмуту з такими втратами для українців.
Сьогодні, 6 березня, президент Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувач, де значну увагу приділили саме ситуації з Бахмутом. 
Ставка верховного головнокомандувача прийняла рішення тримати оборону.
Але, не політики мають приймати військові рішення, бо символізм може бути важливим для ведення політики, але дуже шкідливим для ведення війни.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!