Блог

Бала Віталій: Про бюджет і ціну на газ

Чи перезимує українська економіка з такими цінами на енергоносії?

0

comments7367

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Сьогодні Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону про державний бюджет України на 2022 рік.

Але, бюджет 2022 року може так і залишитись на папері, якщо не буде вирішене питання підняття цін на енергоносії і у першу чергу ціни на газ.

Так учора, 19 жовтня, Федерація роботодавців України (ФРУ) звернулась до Кабміну та ВР і вимагає у своїй заяві вжити негайних кроків для подолання кризової ситуації в енергетиці, викликаної критичним зростанням цін на енергоносії.

Ще раніше Юлія Тимошенко запропонувала план виходу з енергетичної кризи, який передбачає введення надзвичайного стану в енергетиці, припинення експорту газу з України та спрямувати газ власного видобутку на потреби населення.

Ніби влада вже почала робити заяви про направлення на потреби населення газу власного видобутку, щоб не піднімати ціну на газ, подивимось чи буде це у реальному житті, але питання ціни на газ для підприємств залишається актуальним. Якщо не вжити негайних, необхідних заходів, українська економіка може просто "заснути" протягом зими і не факт, що "прокинеться" весною.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!