Блог

Бала Віталій: Про "чудо-соціологію"

Звідки і чому з'явилось збільшення рейтингу Володимира Зеленського.

0

comments8296

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Сьогодні, 13 грудня, що трохи символічно, КМІС оприлюднив результати свого соціологічного опитування, проведеного 3-11 грудня методом телефонного інтерв'ю 2000 респондентів.

Подивившись на ці результати, може скластись враження, що телефонували членам партії "Слуга народу", або сталося чудо.

Чудо - за марновірними та релігійними уявленнями-явище, нібито викликане надприродними силами, чаклунством, втручанням божої сили.(Великий тлумачний словник сучасної української мови, 2001 р.)

От таким явищем є 27,1% готових голосувати за Володимира Зеленського, серед тих, хто визначився.

Така чудо-цифра - це точно не втручання божої сили і навіть не надприродні сили його викликали. Скоріш схожа на чаклунство, можливо за яке добре заплатили. )

Ну не має жодних підстав для такого рейтингу Зеленського, адже ситуація у країні точно не покращилась. Хіба тарифи стали меншими, комунальні послуги зменшились чи можливо ціни на товари? У нас вже нема енергетичної кризи чи медичної кризи? І до речі, саме у цей час було загострення ситуації біля кордонів з Україною. Хіба що дзвінок Байдена Зеленського зміг підняти його рейтинг до таких висот.)

Існує така думка, що політтехнологи мають нести відповідальність за кандидатів, яких обирають у владу, бо політтехнологи придумають різні технології, які ніби змушують людей так голосувати. Але, тепер вже точно соціологи, правда не всі, як і не всі політтехнологи, впевнено посідають перше місце відповідальності за обман людей, бо роблять вони цей обман відкрито і публічно, ще й рекламують.

Зрозуміло, що офіс президента через такі цифри, за допомогою "чудо-соціології", намагається переконати саме Зеленського у його популярності, бо і ті, хто замовляє і оплачує, і ті, хто публікує такі результати, прекрасно знають їх невідповідність реальній ситуації.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!