Блог

Бала Віталій: Про дороги, дураків та ворогів

У Верховній Раді забирають гроші у ЗСУ дураки чи вороги?

0

comments5373

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Відомий вислів про дороги і дураків, який був і є актуальним для росії, схоже на те, що може стати актуальним вже і для України.
Дороги, чинна влада зробила своєю фішкою для демонстрації велих успіхів ще до широкомасштабної війни 24 лютого. Тобто, витрачались величезні кошти, які навіть забирались з так званого ковідного фонду, на будівництво доріг. Все виглядало красиво і говорили про це красиво, хоча не тільки в Україні, але й за її межами, у ЗМІ писали про корупцію на розпіареному "Великому будівництві", яке в Україні опоненти влади називали "Великим крадівництвом".
У цей самий час потреби ЗСУ були поза увагою влади, хоча зараз її представники намагаються доводити зворотнє, що у них погано вдається. Напередодні широкомасштабного вторгнення росії, ЗСУ були позбавлені додаткового фінансування, а на дороги продовжували виділяти мільярди гривень.
Всі добре пам'ятать, а хто вже забув, то нагадаю відомий вислів Володимира Зеленського:"... крім теоретичних речей, закликів, законів, постанов парламенту, є дуже прагматична історія. Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги. Для нас це проблема". Це було сказано 17 лютого 2022 року в інтерв'ю РБК-Україна.
Широкомасштабна війна йде вже 7-й місяць і виявляється, що чинна влада продовжує вважати дороги важливішими за ЗСУ.
30 серпня Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект 7669 про внесення зміни до закону України “Про державний бюджет України на 2022 рік” щодо використання коштів державного дорожнього фонду.
Ці зміни скасовують норму, що гроші дорожнього фонду можуть йти тільки на військові потреби та виплату боргів.
За таке рішення проголосувало 241 депутат. До Слуг народу, 187 голосів, приєднались Довіра -16 голосів, Платформа за життя та мир- 14 голосів, Відновлення України -12 голосів, За майбутнє - 7 голосів і позафракційні- 5 голосів. 
Якщо цей проект закону підтримали депутати, які були у фракції ОПЗЖ, п'ятої колони, а без їхньої підтримки голосів було б недостатньо, то це точно не на користь Україні.
То виникає питання, то голосували дураки чи вороги?



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!