Блог

Бала Віталій: Про коректність соціологічних досліджень

Реальна ситуація вже не відповідає заявам Зеленського про мандат довіри

0

comments7652

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




КМІС опублікував результати свого соціологічного дослідження, де вперше, на мою думку, результати близькі до реальної ситуації.

Дослідження було проведено 15-18 жовтня методом телефонних інтерв'ю.

Згідно з результатами дослідження рейтинг Володимира Зеленського вже навіть не більше 30%, хоча ще трохи завищений, як на мене, та складає серед тих, хто визначився 24,7%, а у вересні було 33,3%. Однак я думаю, що 19,1% серед усіх, насправді і є реальним рейтингом Володимира Зеленського. І скоріш за все рейтинг хоч і впав на 8,6% за один місяць, буде ще зменшуватись, не дивлячись на спроби офісу президента публікувати інші соціологічні дослідження, з метою показати незначне падіння рейтинг, а згодом навіть стабілізацію та невеликий ріст. Але все це буде чистої води маніпуляція і брехня, адже не має жодних підстав для цього. Навпаки, період опалення і ріст цін на все, точно не може сприяти зростанню рейтингу.

Вперше також ми побачили рейтинг партії "Слуга народу", який є реальним і складає 15,5%. Крім того, згідно результатів дослідження партія "Слуга народу" вперше після парламентських виборів у жовтні 2019 року опинилась на другому місці після ЄС з 15,7%, хоча розрив і складає всього 0,2%. І варто зазначити, що місяць тому у ЄС було 17,4%, тобто підтримка Слуги народу та ЄС за місяць зменшилась.

Серед партій найбільше, майже на 3%, збільшилась підтримка у "Батьківщини" з 10,8% у вересні до 13,6% у жовтні.

Також є зростання рейтингу в ОПЗЖ з 11,6% у вересні до 13% у жовтні та партії "Сила і честь" з 7,8% до 8,6%.

Ці рейтинги свідчать про втрату головного аргументу чинної влади і у першу чергу Володимира Зеленського про мандат довіри українського народу, яким вони пояснюють порушення законів і Конституції України, коли приймають рішення виходячи з політичної доцільності та їхніх побажань.

Тільки дочасні вибори Верховної Ради унеможливлять подальше проведення згубної для України політики чинною владою на чолі із Володимиром Зеленським.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!