Блог

Бала Віталій: Про критику влади

Україна - не росія

0

comments7635

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Ідеальних людей не буває і тим більше не буває ідеальної влади, бо владу і представляють неідеальні люди.
Питання тільки у тому, що неідеальних людей можна ігнорувати, а от неідеальних людей у владі ні, бо їхня діяльність чи бездіяльність впливає на країну і на людей, які проживають у цій країні.
Тому, у випадку, коли влада робить зовсім не те, що обіцяла, коли проводила передвиборчу кампанію, люди, якій їй повірили, а тим більше ті, які їй не вірили, мають повне право не просто на критику такої влади, але на її заміну, як на сторокових, так і на дострокових виборах.
Адже згідно статті 5. Конституції України:"Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування."
Але, виявилось, що чинна влада так не вважає і через своїх депутатів-прихвостнів внесла законопроект №9223, який передбачає покарання до 7 років позбавлення волі за критику влади у соцмережах.
Свідомо не буду називати прізвища цих довбо.обів, але хочу зазначити, що один з них навіть вивступив з ініціативою увіковічення памяті Зеленського та назвати вулицю у Житомирській області його іменем.
Ініціатори цього законопроету можливо знаходяться зовсім в іншому місці, бо всі вже давно зауважили, як на Банковій не люблять критику і як болісно її сприймають. Там на Банковій не розуміють, що якщо не виконуються обіцянки і примаються рішення і дії, які суперечать обіцянкам, то це не буде сприйматися українським суспільством.
Дивно, що президент України публічно не засудив таку ініціативу своїх депутаті-лизоблюдів, як мінімум, як гарант Конституції України.
Хоча, можливо йому дуже подобається така ініціатива.
Хочу зазначити, що за критику влади у соцмережах саджають у тюрму на росії та білорусі. 
Невже чинна влада вважає, що буде себе почувати керувати, як влада росії та білорусі?
Колишній президент навіть про відмінність України та росії написав книгу 20 років тому. У 2003 році вийшла книга "Україна - не росія".
Можливо варто її відправити у подарунок на вулицю Банкову?
P.S. А можливо ця ініціатива наявно показує, що час критики влади минає і потрібно вже цю владу віником вимітати з владних кабінетів?



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!