Блог

Бала Віталій: Про люстрацію під час війни

Україну мають відбудовувати її Герої.

0

comments10398

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Люстрація(від лат. lustratio — очищення через жертвопринесення)

Люстрація проходила у країнах постсоциалістичного табору та країнах колишнього СРСР(Чехія, Польща, Литва, Латвія, Естонія та інші країни)

Люстрація навіть у певній формі мала місце в Україні. Мова йде про заборону обіймати державні посади, колишнім представникам влади протягом певного часу, або пожиттєво.

На мою думку, нам не потрібно чекати Перемоги для проведення люстрації, її необхідно робити вже сьогодні, а фактично вчора, стосовно чинних представникив влади.

Всім відомі "заслуги" відомих представників влади напередодні війни і ці представники у своїй більшості і під час війни поводять себе, м'яко кажучи, неадекватно. Є звичайно винятки і люді проявили себе і зробили, і роблять багато для нашої Перемоги, але, як правило це керівники на місцях, а не у Києві.

Не можуть люди, які підозрюються у корупції, про яку писали у західних ЗМІ, залишатись сьогодні у владі, бо точно не вони мають відбудовувати Україну, хоча від них вже можна почути їхнє бажання "бути у темі".

А інформація про поїздку депутатів "Слуг народу" в Європу, ніби подивитись, як там живуть українські біженці, наочно демонструє, що вони не змінились, навіть під час війни. Вони напевно навіть не розуміють рівень їхнього цинізму і неадекватності. І взагалі зараз по телебаченню можна почути стілько всього неадекватного, що міммоволі виникаю питання, це спеціально робиться чи по дурості і відповідь у любому випадку є негативною. Вони навіть намагаються зробити інформаційну картинку про свої виняткові заслуги.

Тому, президенту вже час усвідомити, що з такими членами його команди відбудувати Україну він не зможе, бо саме вони вели нас до економічної катастрофи і переконували всіх, що війни не буде, тому не потрібно витрачати гроші на ЗСУ.

Війна дала і дасть Україні справжніх героїв, як серед віськових, так і серед цивільних і саме вони і ніхто інший, повинні та мають право на відбудову України після Перемоги.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!