Блог

Бала Віталій: Про мінські домовленості, як загрозу Україні

Про агентів, колаборантів та сепаратистів

0

comments8412

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Останні дні в інформаційному просторі країни вчергове дуже активно обговорюють Мінські домовленості. Головне питання полягає у виконанні чи не виконанні Україною цих домовленостей. Переважна більшість проти виконання розуміючи, що політичні пункти, які передбачають надання особливого статусу на Донбасі, що фактично призведе до загрози територіальній цілісності і суверенітету України. Також мова йде про амністію, народну міліцію, яка фактично легітимізує військові формування російських найманців під керівництвом російських офіцерів. Також вимагають провести там вибори. І мова навіть не у відсутності контролю Україною свого кордону, мова про вибори на території, де вже за різними оцінками російське громадянство отримало понад 800 тисяч людей. Крім того, вже 8 років вони живуть "споживаючи" російську пропаганду ненависті до України.

Україну керівники західних країн, на чолі з США, змушують погодитись на ці пункти. Хочу ще раз нагадати всім і у першу чергу чинній владі на чолі з Зеленським першу та другу статтю Конституції України.

Стаття 1.Україна є суверена і незалежна, демократична, соціальна і правова держава.

Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканою.

Тому, не можуть Україні, навіть наші західні партнери, не кажучи про країну-агресора, вказувати, що нам робити на своїй території та які зміни вносити у Конституцію.

Сподіваюсь, що чинна влада не піде на такі рішення, розуміючи всі негативні наслідки для країни.

Але, ще варто звернути увагу на депутатів українського парламенту, які весь час пропагують російські наративи і виникає питання, а вони точно українські депутати. Мова про депутатів фракції ОПЗЖ, які знову активно підключились до російської пропаганди про необхідність виконання Мінських домовленостей. Це за умов, що припинення вогню, так і не відбулось, а Росія не тільки видає російські паспорти, але вже говорить про офіційне визнання "ЛНР" та "ДНР". То як можна назвати тих депутатів? Агентами Кремля, колаборантами чи сепаратистами. На мою думку, у фракції ОПЗЖ є і агенти, і колаборанти і сепаратисти. І всі вони, стаючи на сторону країни-агресора, підтримуючи її інтереси за визначенням є ворогами України.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!