Блог

Бала Віталій: Про один мільярд дерев та віртуальність і реальність

Чи мають популісти відбудовувати Україну після Перемоги?

0

comments5543

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




У червні 2021 року на піар-заході, на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія» Володимир Зеленськи під час свого виступу на форумі підписав указ про новий проект під назвою "Зелена країна". Він тоді заявив, що необхідно за найближчі 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів. І це була правильна заява, враховуючи скільки лісу вирубають щорічно і контрабандою, зокрема, експортують.
Але, Зеленський додав, що за три роки, щоб виконати цей проект, потрібно висадити один мільярд дерев. Нен знаю чи хтось порахував скільки дерев було висаджено до початку широкомасштабної агресії росії 24 лютого, але навіть, якщо взяти тільки півроку, таких дерев мало б бути висаджено понад 150 тисяч.
А от президент Франції Еммануель Макрон, через значні лісові пожежі останніми роками, оголосив нову лісову стратегію у Франції, яка передбачає висадку одного мільярда дерев за вісім років, до 2030 року.
Так виходить, що французька влада зі своїмі можливостями вирішила, що необхідно вісім років для висадки одного мільярда дерев, а чинна українська влада у 2021 році заявила, що зробить це за три роки.
Отже, просто питання, що це було у 2021 році, реальна політика чи віртуальна? Популізм чи реалізм?
Я, чому про це згадав, бо ця ж владна команда дуже хоче займатись відбудовою України, після перемоги українського народу у війні з росією. 
То, вони здатні реально робити?
P.S. Побажання не приписувати військові і не тільки, успіхи, людям, які засідають саме у владних кабінетах на Печерських пагорбах.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!