Блог

Бала Віталій: Про опитування КМІС на замовлення Громадянської мережі ОПОРА

В Україні диктатура не приживається

0

comments5005

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Насправді виглядає, що замовником був ОПУ, не тому, що цифри цікаві, а тому, що цікавими є питання під час війни.
Це дослідження і його публікація точно не об'єднують український народ.
Фактично нам намагаються нав'язати необхідність побудови в Україні диктатури на кшталт рашистської чи білоруської.
Це ж придумати потрібно було такі питання, як порушення владою законів, бо ніби це необхідно для пришвидшення перемоги. А хто ці закони приймав, хіба не чинна влада і хіба вже не порушувались закони до війни? Ніби 48% підтримують твердження про порушення владою законів, але 41% проти. Думаю мова насправді йде про порушення Конституції України. Але навіщо це робити, коли введений воєнний стан? Введіть правовий статус війни і будете мати всі необхідні повновоження без порушення законів та Конституції.
Ще одне, ну дуже цікаве твердження, що не можна допускати конструктивної критики влади. Таке твердження ніби підтримує 62%, а 32% не підтримує. Тобто, ініціатори такого опитування вважають, що якщо влада робить прорахунки під час війни - це призведе до пришвидшення перемоги, якщо їх не виправити? Просто абсурд та ідіотизм.
Дуже цікавими є два твердження про ЗМІ, на які я б звернув увагу.
Перше твердження, що ЗМІ мають підримувати владу схвалюють 32%, а 60% за можливість китикувати владу.
Друге твердження, що створення Єдиного телемарафону є вдалою ініціативою і об'єднує. Пидтримує ніби 65%, а 17% не підтримує. Порівняйти цифри цих наведених двох тверджень і зробіть висновки самі щодо них.
Ну і нарешті твердження про сильного лідера, який важливіший, ніж демократія. Підтримують ніби 58%, а проти 27%. До речі, для інформації та нагадування ініціаторам опитування, на виборах у 2019 році було більше 73%.
Хочу наголосити ініціаторам і виконавцям цього опитування, яке мало два етапи у липні та охопило тільки 1000 респондентів методом телефоного опитування та було щоденникове опитування, що ви реально роз'єднуєте людей.
У січні 2014 року АМС замовило соціологічне опитування про Євромайдан і згідно цього дослідження активну участь у Євромайдані по всій Україні брало майже 10%, якщо не помиляюсь, то точно було 9,8%. І цього виявилось достатньо, щоб вигнати Януковича, який хотів узурпувати владу.
Зараз цифри, незгодних з узурпацією влади в Україні є значно більшими. 
То ж можна зробити висновок, що ініціатори і виконавці цього опитування є не просто ідіотами, бо нічому не вчаться, вони зараз реально послаблюють об'єднання українців проти ворога під час війни.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!