Блог

Бала Віталій: Про політиканство і загрози під час війни

Для Перемоги потрібна єдність

0

comments8344

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Я, намагаюсь не коментувати відеозвернення президента Володимира Зеленського, бо навіть, якщо є у зверненнях моменти з якими я не згоден, сьогодні, під час війни, ми всі українці повинні бути єдиними і робити все можливе тільки для нашої Перемоги.
Але, у вчорашньому вечірньому зверенні Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський чомусь вирішив звернутись публічно до головнокомандувача Валерія Залужного. 
Пряма мова Володимира Зеленського:"Попросив головнокомандувача Збройних сил України дуже уважно поставитися до повідомлень у ЗМІ та в соцмережах про те, що в частини наших бійців немає достатньо засобів індивідуального захисту.
Доповіді, які я отримую, суттєво відрізняються від того, що обговорюється суспільством.
І я очікую перевірки логістики в армії – перевірки того, що постачається, і того, як розподіляються засоби індивідуального захисту.
На сьогодні всім, хто перебуває в зонах бойових дій, повинно вистачати всього необхідного для захисту. Держава забезпечує таке постачання".
По-перше, на мою думку, публічно такі звернення не потрібно робити, бо це точно не демонструє єдність у вищому віськово-політичному керівництві України, а наші вороги цим обов'язково скористаються. 
Уже вчора у ночі, одразу на це звернення зреагував рашистський "Московський комсомолец": " Зеленский вступил в открытую конфронтацию с главкомом ЗСУ Залужным. В своем видеообращении президент Украины попросил его проверить, обеспечены ли украинские военные необходимыми средствами защиты.
"Доклады, которые я получаю, существенно отличаются от того, что обсуждается обществом".
А по-друге, саме цікаве, що головнокомандувач і Генштаб ЗСУ не займається ресурним забезпеченням, це відповідальність Міністерства оборони України. Тому звертатись потрібно до міністра оброни, якщо є такі проблеми, щоб він провів перевірку.
Те, що волонтери і весь український народ збирає гроші для допомоги ЗСУ, то знають всі, бо до цього постійно закликають з екранів телевізорів, бо виявляється є проблеми у забезпечені, зокрема і засобах індивідуального захисту. Але, цим точно не повинен займатись Генштаб чи головнокомандувач ЗСУ, бо не вони отримують і розподіляють гроші, ні з бюджету, ні зібрані волонтерами.
Останніми днями в інформаційному просторі з'являється інформація, яка у тій чи іншій мірі дискредитує Генштаб ЗСУ і робляться навіть дивні негативні акценти стосовно керівництва ЗСУ.
Ті, хто причетний до такої інформаційної політики не допомагають своєму керівництву, а шкодять Україні, ЗСУ та єдності у боротьбі з рашистським агресором.
На мою думку, під час війни точно не потрібно займатись політиканством, зараз всі повинні бути об'єднаними, а політикою чи політиканством, у залежності, хто на що здатний, вже можна займатись тільки після нашої Перемоги.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!