Блог

Бала Віталій: Про Рамштайн 5

Україні будуть допомагати до її Перемоги

0

comments5789

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Учора, 8 вересня на американській авіабазі у Німеччині відбулась зустріч Контактної групи з питань оборони України.
Це вже п'ята зустріч, перша пройшла на цій базі 26 квітня цього року. Тоді на цій зустрічі були присутні представніки понад 40 країн, як було офіційно повідомлено, вчора їх кількість зросла до 50. І це дуже добра тенденція.
Україна розраховувала на вирішення питання отримання протиповітряної і протиракетної оборони, адже росія продовжує завдавати удари по містам і мирним об'єктам, фактично знищуючи ураїнські міста.
Також йшли розмови про танки та літаки, далекобійну артилерію для контранступу ЗСУ.
За підсумками зустрічі, стосовно танків чи літаків нічого публічно не було сказано, але будемо сподіватись, що непублічно рішення таки будуть прийняті, зокрема, також стосовно далекобійної артилерії.
На мою думку, головним підсумком зустрічі Рамштайн 5 була чітка заява міністра оборони США Ллойда Остіна про надання Україні нових зразків озброєнь на довгострокову перспективу. Фактично мова йде і про нове озброєння, і про підготовку наших військових, стільки часу, скільки буде необхідно для Перемоги України.
 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!