Блог

Бала Віталій: Про Україну та Ізраїль, віртуальність та реальність

Вороги чи невігласи?

0

comments79122

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Генеральна Асамблея ООН прийняла у п'ятницю резолюцію,в якій закликає Ізраїль відмовитись від ядерної зброї, віддати під контроль МАГАТЕ всі свої ядерні об'єкти.

Якщо відкинути всі ці дипломатичні формулювання у тексті резолюції, то ця резолюція не тільки засуджує Ізраїль, вона реально є антиізраїльською.

Проект резолюції подали та ініціювали країни Близького Сходу, загалом 19 країн та Палестинська автономія, країни, які хочуть послаблення Ізраїлю.

За таку резолюцію проголосувало 152 країни, серед яких і росія.

Але, саме цікаве, що і Україна підтримала цю резолюцію. Україна не проголосувала проти, як наприклад США чи Канада і не утрималась, як більшість країн Європейського Союзу.

Пояснити логічно, навіщо Україна, а точніше, чинна влада проголосувала проти Ізраїлю підтримавши ворогів ізраїльської держави, нехтуючи українськими національними інтересами, можливо тільки з точки зору того, що ті, хто прийняв таке рішення, свідомо шкодять національним інтересам України.

А тепер спробую алогічно пояснити це голосування.

Українська влада постійно звертається до Ізраїля за допомогою. Особливо це стало актуально, коли Іран почав надавати росії дрони-камікадзе, а тепер вже мове йде і про балістичні ракети. Україна з Іраном ніби вже мала розірвати дипломатичні відносини. А Іран, до речі, також хоче мати ядерну зброю і на сьогодні фактично є союзником росії у війні проти України.

Не потрібно бути великим фахівцем з міжнародних відносин, щоб зрозуміти, що відносини України та Ізраїлю не покращаться після цього голосування.

Сьогодні вже всі розуміють, що саме наявність ядерної зброї є найкращим гарантом безпеки, після широкомасштабної рашистської агресії та погрозами зросії астосувати тактичну ядерну зброю проти України. Знову таки, не потрібно бути великим військовим фахівцем, щоб не розуміти, що при наявності в Україні ядерної зброї ніякої б агресії з боку росії не було.

Так, польська влада вже заявляє, що хоче розмістити у себе ядерну зброю для гарантії своєї безпеки.

То ж всі розуміють, що Ізраїль ніколи не відмовиться від своєї ядерної зброї, бо оточений ворогами, які хочуть його знищити, а Україна, яка має сусіда-ворога росію, яка на Україну напала, фактично підтримала вогорогів Ізраїлю.

Краще б, українська влада ініціювала резолюцію про передачу російських ядерних об'єктів під контроль МАГАТЕ, але для цього потрібно бути реальним, а не віртуальним суб'єктом міжнародних відносин.

Добре виходить виступати на телебаченні, робити правильні заяви, отримувати різні міжнародні нагороди, заявляти, що Київ став центром прийняття геополітичних рішень, до нас приїздять лідери різних країн, а от самі приймають зовсім не геополітичні і стратегічні рішення щодо українських національних інтересів, бо насправді займаються віртуальною політикою, а реально все роблять ЗСУ та український народ, від імені яких так красиво, правильно виступають на міжнародній арені, чому до нас і приїзжають глави країн та урядів, завдяки яким і отримують різні нагороди та дають інтерв'ю світовим ЗМІ.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!