Блог

Бала Віталій: Про "відкладення" контрнаступу ЗСУ

Менше потрібно було триндіти про контрнаступ

0

comments8202

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Президент Володимир Зеленський публічно заявив, що потрібно більше часу для контрнаступу.
Що ж, на жаль, як я і попереджав, що не потрібно було всім підряд і не тільки підряд, а особливо представникам влади, які не мають жодного відношення до ЗСУ, стільки триндіти про наступ і постійно піднімати планку очікувань від контрнаступу, що таки дотринділися.
А тут ще і секретар РНБО України заявив, що рішення про контрнаступ ще не прийняте президентом.
Ну по-перше, хоч президент і є за Конституцією Верховним головнокомандувачем, але навряд чи президент, який навіть не служив в армії розуміється коли потрібно прийняти рішення про наступ чи контрнаступ.
По-друге, коректніше варто говорити, що Ставка Верховного Головнокомандувача ще не прийняла рішення, хоча і там серед її членів переважна більшість мають далеке, ну дуже далеке відношення до ЗСУ та розуміння ведення війни. Тому, напевно Ставка може погодити план Генштабу ЗСУ, хоча, якщо вони некомпетентні у цих питаннях, то правильніше буде вс-таки узгодити свої дії з планом Генштабу ЗСУ про контрнаступ.
По-третє, Генштаб весь час мовчав, коли всі тринділи про контрнаступ, а тепер, на мою думку, це моє припущення, сказав президенту, що для контрнаступу треба то і то, а тут всі вже так затринділись, а дехто навіть і літом Крим вже ніби "звільнив", що всі очікують дива, бо було багато фантазерів, які говорили про контрнаступ. 
Тому і почали недавно говорити офіційні особи, що не треба очікувати від контрнаступу завершення війни і т.д.
А тепер вже президент змушений заявляти, що треба почекати з контрнаступом.
Є звичайно у мене велике сподівання, що у такий спосіб хочуть зараз дезінформувати ворога і дуже хочу, щоб так і було насправді.
Але, у будь-якому випадку, скільки можна вже про це говорити, вже давно на часі навести лад в інформаційній політиці щодо питань повязаних з війною.
А тепер, коли раніше стільки натринділи про контрнаступ, так всіх "накручували", що зараз не знають як "розкручувати". Але то таке, це, як горохом об стіну, бо всі хочуть бути у тренді та "примазатись" до успіхів наших воїнів, тому навіть ходять по кабінетам на Печерських пагорбах одягнуті у мілітарі.
А я вірю у ЗСУ.
Все буде Україна!



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!