Блог

Бала Віталій: Про віртуальний саміт Джо Байдена та Володимира Путіна

Україна остаточно втратила свою суб'єктність на міжнародній арені?

0

comments5665

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Результати цього саміту щодо України в Україні будуть коментувати і підбивати підсумки по-різному.

Чинна влада та її прихильники будуть говорити про серйозне попередження Путіну у разі військового вторгнення із введенням санкцій. Не забудуть наголосити, що Байден не дав гарантій Путіну стосовно невступу України у НАТО і підтвердив територіальну цілісність України. Одним словом, говоритимуть про успішний результат цього саміту для України.

Опоненти влади, навпаки, будуть говорити про негативні наслідки для України після розмови Байдена і Путіна. Головним аргументом, на якому вони можуть акцентувати свою критику буде нехтування так званою формулою "не можна говорити про України без України". І що чинна влада перетворила Україну із суб'єкта в об'єкт на міжнародній арені.

Саміт та і не зблизив позиції США та Росії і не вирішив остаточно кризову ситуацію на кордоні України. І саме головне, якщо навіть і була досягнута якась домовленість про зниження напруги біля українського кордону, то яку ціну за таку домовленість повинна заплатити Україна ми взнаємо тільки, як постфактум.

У будь-якому випадку, США не будуть воювати за Україну проти Росії. Тому, тільки сильна українська армія, якій потрібно приділяти набагато більше уваги, аніж це робить чинна влада, здатна протистояти російській агресії.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!