Блог

Бала Віталій: Про військового лідера Зеленського

Who's Who

0

comments4675

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Дружина президента в інтерв'ю ВВС зауважила, що її ображають розмови про перетворення її чоловіка з актора, гумориста на військового лідера. І що світ його бачить таким, яким він є насправді.
На мою думку, неможливо стати військовим лідером не маючи військової освіти та не будучи професійним військовим. Так, Зеленський, як президент, є Верховним головнокомандувачем, але всі ж розуміють, що саме Генштаб ЗСУ планує і веде війну проти росії. І навіть єдиний телемарафон, який показує постійно представників офісу президента, які навіть чомусь одягнені так, щоб бути схожими на військових, роблять різні заяви про наступи, контрнаступи і т.д., може тільки віртуально створити образ ОПУ, як центру прийняття військових рішень.
Дуже влучно на Заході пояснили поведінку Володимира Зеленського. Там зазначають, що він досить вдало побудував комунікацію з світом, виступаючи у відеозверненнях перед парламентами та на різних інших площадках. Вони назвали це ЕМОПОЛІТИКОЮ.
Тобто політика, яка направлена на емоції людей, до яких звертається президент України. І дійсно, у нього це добре виходить.
Але, що стосується реальної політики, то тут не все так добре, як в емополітиці. А війна - це реальна подія і окрім емоцій, потрібна фаховість і компетентність.
Тому, на мою думку, нема сенсу сперечатись прихильникам і опонентам Володимира Зеленського про те, став він чи не став військовим лідером. Зараз для України головне - це Перемога у війні, а потім вже розберемось Who's Who.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!