Блог

Valerii Klochok: Разумков-Данілов – 0:1

Останні дві заяви Разумкова про політичне самодурство і диктатуру (кого він там мав на увазі – додумуйте самі) та запрошення Данілова пальцями показати на підконтрольних олігархам депутатів свідчать про те, що спікер парламенту заручився подушкою безпеки від фінансових мішків й ухвалив рішення відколотися від Слуг. Особливо показовим було його останнє турне Україною в переддень Дня незалежності.

0

comments8455

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


Але от остання його заява – це повний прокол і його, і його радників та політтехнологів. Хоча він і сам з цієї когорти. Мав би розуміти.

 

Пряма мова Разумкова: "Я думаю, що пан Данілов як відповідальний громадянин уже звернувся до правоохоронних органів, НАБУ, НАЗК, тому що зв'язок з олігархами, якщо вони мають вплив (на народних депутатів – ІФ), – це корупція.

 

Більше того, я готовий надати для цього і трибуну Верховної Ради України – ну, щоб пальцем показати, на кого саме чиниться такий тиск. І якщо такого не станеться, то можливо, доведеться вибачитися перед народними депутатами і перед українським парламентом".

 

А тепер звернемося до дослідження, яке провів КМІС якраз в той момент, коли влада почала «активну» боротьбу з тими самими олігархами – в березні цього року.

 

Є загальновідомий факт для майже 40% українців, що саме через депутатів олігархи впливають на українське суспільство. Через тих депутатів, яких власне Разумков і очолює.

 

 

Тих, хто вважає, що є великий вплив олігархів на українців, соціологи запитували через кого найбільшою мірою вони його здійснюють свій. Відносна більшість українців (38%) вважає, що він здійснюється через окремих депутатів,  27% вважає, що він здійснюється переважно через ЗМІ, 10% вважають, що він здійснюється через президента, інші не висловились чи дали іншу відповідь.

 

Якось так. 

 

І коли я читаю коментарі дописувачів в соціальних мережах про цю заяву Разумкова, якось ну не дуже прихильно вони його оцінюють. Так само неприхильно, як і всю Верховну Раду України. 

 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!