Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Найгірший політичний тиждень для Володимира Зеленського на посаді президента

0

comments10278

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні  було оприлюднено результати  всеукраїнського соціологічного дослідження "Соціально-політичні настрої українців: вересень 2021", яке провів Український інститут майбутнього спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group у вересні. 

Володимир Зеленський 

За результатами дослідження за Володимира Зеленського готові віддати свої голоси 32%% серед тих, хто визначився. Порівняно з червнем його рейтинг виріс на 2% зазначається у дослідженні. Але, цей тиждень для Володимира Зеленського став напевно найгіршим за час перебування на посаді президента. Публікація «Документів Пандори» у яких фігурує український президент з офшорними компаніями, які «відмивали» понад 40 млн. доларів Ігоря Коломойського. Також у цьому списку присутні чинний голова СБУ Іван Баканов та перший помічник президента Сергій Шефір. Про Зеленського написали практично всі провідні світові ЗМІ, що завдало великої шкоди іміджу України. На цьому тижні офісом президента було проведена спецоперація по зняттю з посади голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, що ніби вважається успіхом, але, насправді мова йде про узурпацію влади Зеленським, що точно нічого доброго не дасть Україні. А фактичне визнання Зеленським зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців», коли він сказав, що попередив Лукашенка про «вагнерівців» до їх затримання, взагалі може стати у майбутньому судовою справою про державну справу. 

Петро Порошенко

За Петра Порошенка готові голосувати  12%, тоді як у червні було на 2% більше. Петро Порошенко на цьому тижні вдало скористався проблемами Володимира Зеленського, особливо у питанні «Документи Пандори». Адже Зеленський постійно згадував Порошенку про «Панамські документи» і його офшорні компанії. Також не забував Порошенко і про справу «вагнерівців». Крім того, Петро Порошенко отримав можливість для предметної критики партії «Слуга народу», яка проігнорувала позачергове засідання Верховної Ради і зірвала його, де мали розглядати питання пенсій та соціальної політики.

Юрій Бойко

Юрія Бойка також готові підтримати 12%,  що менше на 1% у червні. Юрій Бойко також вдало скористався з відставки Дмитра Разумкова звинувативши депутатів партії «Слуга народу» у непорядності і аморальності. Крім того, він заявив, що фракція «Слуга народу» спровокувала парламентську кризу. 

Юлія Тимошенко

За Юлію Тимошенко віддали б свої голоси 11%, стільки ж було і у червні.  Юлія Тимошенко на цьому тижні зробила декілька резонансних заяв стосовно чутливих питань для громадян. Мова йде про землю та ціну на газ. За словами Тимошенко великі агрохолдинги через підставних фермерів скуповують по 100 га, а також запропонувала створити Тимчасову слідчу комісії у ВР для розслідування корупції у НАК «Нафтогаз». Також багато обговорювали і будуть обговорювати голосування фракції партії «Батьківщина» за відставку Дмитра Разумкова. Хоча, насправді Юлія Тимошенко, як досвідчений політик, використала цю ситуацію для своєї партії по максимуму, адже відставка Разумкова може стати початком реальної парламентської кризи, яка призведе до дочасних виборів, у яких зацікавлені опоненти влади.

 

Смєшко Ігор 

Ігор Смєшко має 8%, як і у червні. Ігор Смєшко перебуваючи фактично поза межами реальної політики і програючи медійно всім учасникам «Тріумфальної п’ятірки», залишається у президентському рейтингу на п’ятому місці.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

 

  1. Юлія Тимошенко
  2. Петро Порошенко
  3. Юрій Бойко
  4. Ігор Смєшко
  5. Володимир Зеленський


comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!