Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Новий компромат про Володимира Зеленського

0

comments8427

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні  не було оприлюднено нових результатів соціологічних опитувань щодо президентського рейтингу. Нагадаю результати  всеукраїнського соціологічного дослідження "Соціально-політичні настрої українців: вересень 2021", яке провів Український інститут майбутнього спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group у вересні. За результатами дослідження за Володимира Зеленського готові віддати свої голоси 32%% серед тих, хто визначився. За Петра Порошенка готові голосувати  12%. Юрія Бойка також готові підтримати 12%. За Юлію Тимошенко віддали б свої голоси 11%. Ігор Смєшко має 8% і замикає «Тріумфальну арку».

Володимир Зеленський 

На цьому тижня Володимир Зеленський намагався нівелювати негатив від опублікування «Документів Пандори» про його офшорні компанії. Практично більшість національних ЗМІ замовчували і не висвітлювали інформацію про офшори президента. Але, на цьому тижні знову з’явився матеріал про Зеленського. Так, журналісти програми «Схеми» у своєму розслідувані повідомили, що до свого президентства Зеленський і Шефір(на сьогодні перший помічник президента) підписали низку угод із компаніями, що мали кредити у банку «Брокбізнесбанк», під час ліквідації банку( рішення НБУ про ліквідацію було прийнято у червні 2014 року), щоб вивести з під застави майно на мільйони гривень. Тому, навіть поїздка на Донбас 14 жовтня, у день захисника і захисниці України, ланч з послами G7 на Донбасі і низка інших рішень, як присвоєння звання Героїв України та ін., не можуть «стерти» дії Зеленського, які і з моральної точки зору, і з точки зору порушення законодавства України по іншому показують самого Зеленського і його найближче оточення.

Петро Порошенко

Петро Порошенко протягом цього тижня був активно присутній в медійному просторі. Він продовжує  використовувати проти чинної влади  і особисто Володимира Зеленського матеріали щодо офшорних компаній опубліковані у «Документах Пандори» та видачу кредиту «Укрексімбанком» у сумі 60 млн. доларів підприємцю з тимчасово окупованих територій. Порошенко навіть вимагав зустрічі з генпрокурором Іриною Венедиктової, а раніше партія ЄС разом з депутатами партії «Голос» подали заяви про злочин. Також Петро Порошенко привітав воїнів і віддав шану загиблим на Донбасі 14 жовтня у день захисника і захисниці України. Крім того, на цьому тижня Петро Порошенко провів зустріч з главою Парламентської Асамблеї ОБСЄ. Але, чинна влада оприлюднюючи плівки розмов Віктора Медведчука і звинувачуючи його у державній зраді, намагається пов’язати його діяльність з Петром Порошенком, як потенційно підозрюваним. 

Юрій Бойко

Юрія Бойко не зраджує собі і активно, і подекуди  влучно критикує чинну владу, бо її є за що критикувати. Мова йде і про недостатнє фінансування медицини під час боротьби з коронавірусом, про соціальної політики у відсутності боротьби з бідністю у проекті бюджету на 2022 рік. 

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко у своєму привітанні 14 жовтня у день захисника і захисниці України назвала армію найбільшим і  найціннішим скарбом держави, не даючи можливості  Петру Порошенку мати монополію на патріотичне електоральне поле.  Юлія Тимошенко закликала Михайла Саакашвілі припинити голодування у своєму відеозверненні, яке транслювалось у четвер 14 жовтня на багатотисячному мітингу на центральній площі Тбілісі у підтримку Саакашвілі. Згадала Тимошенко і про ціну на газ, заявивши, що  меморандум запропонований Кабміном місцевим громадам не вирішить проблеми подорожчання газу. І наголосила вкотре, що необхідно направити на потреби громадян та бюджетних установ газ українського видобутку.

 

Смєшко Ігор 

Ігор Смєшко, як завжди, перебуваючи у тіні медійної активності інших учасників «Тріумфальної арки» вдається залишатись на п’ятому місці у президентському рейтингу. Хоча за результатами останнього опублікованого опитування до нього впритул наблизились Володимир Гройсман та Євгеній Мураєв. Побачимо найближчим часом чи зможе хтось з них посунути Ігоря Смєшка з п’ятого місця і з «Тріумфальної п’ятірки».

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

Перше-друге місце ділять між собою Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. На третьому місці Юрій Бойко, за ним йдуть Володимир Зеленський та Ігор Смєшко.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!