Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Тільки у Юлії Тимошенко зростає рейтинг

0

comments8437

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні  було оприлюднено нові результати  соціологічного опитування КМІСу  щодо президентського рейтингу. Опитування було проведене 15-18 жовтня. Варто звернути увагу на різке падіння рейтингу Володимира Зеленського на 8,6% за один місяць

Володимир Зеленський 

Згідно результатів соціологічного опитування за Зеленського готові проголосувати 24,7% серед тих, хто визначився, а у вересні таких було 33,3%. Є думка, що саме поява у  рейтингу Дмитра Разумкова і стала причиною такого падіння рейтингу. Насправді, не зовсім так, дійсно у вересневому опитування КМІСу прізвища Разумкова не було, але було на початку червні і за Дмитра Разумкова готові були проголосувати 3,1% з тих, хто визначився. Отже, падіння рейтингу Зеленського, на мою думку відбулось ще раніше, просто раніше його штучно збільшували, а тепер відбулась констатація реального рейтингу і він продовжуватиме знижуватись, враховуючи ситуацію з ціною на газ, комунальні послуги, зростанням цін, пандемією коронавірусу. А до всього цього, ще й скандал стосовно тиску офісу президента на журналістів Суспільного телебачення, який набирає обертів.

Петро Порошенко

Петра Порошенка підтримує 15,6%, що менше на 1,2% у порівняні з вересневим  результатом -16,8%. Спроба чинної влади звинуватити Петра Порошенка у співпраці з Віктором Медведчуком, хоча і не мала успіху, але могла вплинути на його рейтинг. Партія «Слуга народу» взагалі почала «креативити» щодо Петра Порошенка, звернувшись до Володимира Зеленського про введення санкцій проти кондитерської корпорації «Рошен». Вони вважають, що «Рошен» фінансує бюджет Росії. 

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко єдина з учасників «Тріумфальної п’ятірки» збільшила свій рейтинг на 1,9% до 12,2% Порівняно з 10,3% у вересні. Крім того, у неї є перспективи зростання рейтингу враховуючи чутливість для громадян питання зростання тарифів і ціни на газ, за що Тимошенко вже тривалий час критикує владу і пропонує план вирішення цих проблем.

Юрій Бойко

Рейтинг Юрія Бойка фактично не змінився, його готові підтримати  на президентських виборах 9,4%, у вересні – 9,5%. Можливо це є наслідком критики влади, яка є постійною і навіть часто доречною, але монотонною, без якихось нових підходів.

 

Ігор Смєшко 

Ігор Смєшко має незначне падіння рейтингу, у жовтні - 7,8%, у вересні – 8,7%. Його відсутність у порядку денному української політика, за виключення участі у телевізійних ток-шоу, протягом тривалого часу дозволяє Ігорю Смєшку займати п’яте місце у президентському рейтингу, що видавалось дивним, але результат Дмитра Разумкова у 7,1% може найближчим часом позбавити Смєшка цього п’ятого місця.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

  1. Юлія Тимошенко
  2. Юрій Бойко
  3. Петро Порошенко
  4. Ігор Смєшко
  5. Володимир Зеленський

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!