Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

Зеленський може бути у суді.

0

comments3277

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

На цьому тижні  було оприлюднено нові результати  соціологічних опитувань  соціологічної групи «Рейтинг», проведене 10-13 листопада, методом телефонного опитування(САТІ) 2500 респондентів. . 

Володимир Зеленський 

Згідно цих результатів  за Зеленського готові проголосувати 23,1% серед тих, хто визначився та 20,7% серед усіх. Тиждень тому було 21,8% і 19,3% відповідно. 

Петро Порошенко

Петра Порошенка, згідно опитування  підтримують 13,9%  серед тих, хто визначився і 11,9% серед усіх. Тиждень тому було 14,5% та 12,9% відповідно.

Юрій Бойко

Юрія Бойка  готові підтримати 10,1% серед тих, хто визначився і 9,5% серед усіх. Тиждень тому було 11% та 9,7% відповідно. 

Юлія Тимошенко

У Юлії Тимошенко 10,7% серед тих, хто визначився та 9,5% серед усіх. Тиждень тому було 10,9% та 9,6% відповідно.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков згідно має 8,3 8,8% серед тих, хто визначився та 7,4 7,8% серед усіх. Тиждень тому було 8,8% та 7,8% відповідно.

Тиждень тому було опитано 5000 респондентів, 4-9 листопада, а похибка цього дослідження 2%, отже за тиждень нічого суттєво не змінилось. Хоча, чомусь тільки у Володимира Зеленського є ніби незначне зростання рейтингу, а у всіх інших незначне падіння. Для зростання рейтингу Зеленського, навіть на 0,01%, на мою думку, нема жодних підстав, які можна логічно пояснити.  Якщо і у наступних опитуваннях збережеться така тенденція щодо ніби зростання рейтингу Зеленського, говорити про об’єктивність таких досліджень буде проблематично.

У Зеленського, на мою думку, у перспективі суд про держану зраду щодо «вагнерівців», як би влада не намагалась зараз пояснити, що все нормально і нічого не було. Тому він точно у «Тріумфальній п’ятірці» на останньому місяці, не зважаючи на «цікаві» цифри групи «Рейтинг»

Порошенка чинна влада звинувачую в трагічних подіях в Іловайську. І там дійсно є питання, які сильно б’ють по Порошенку.

Юрій Бойко продовжує критикувати владу за кризу в Україні. І йому це добре вдається. Рейтинг стабільний.

Юлія Тимошенко, як би хто до неї не ставився, вона, поки що, єдина, хто пропонує конкретні рішення для виходу із кризи в Україні. Чинна влада, робить вигляд, що все добре.

Дмитро Разумков і надалі перебуває у центрі уваги ЗМІ, створивши міжфракційне об’єднання «Розумна політика», але йому вже час чітко заявити, що він опонент Зеленського і йога альтернатива для виборців, які підтримали Зеленського.  Надалі рейтинг не буде зростати без такого позиціювання, хіба що влада йому допоможе своїми діями.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

 

  1. Юлія Тимошенко
  2. Юрій Бойко
  3. Дмитро Разумков
  4. Петро Порошенко
  5. Володимир Зеленський

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!