Блог

Бала Віталій: Тріумфальна п'ятірка

З незрозумілих причин, за даними соціологів, рейтинг Володимира Зеленського чомусь перестав знижуватись.

0

comments6961

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




                                                       Тріумфальна п’ятірка

             (Про політиків, які мають найбільшу підтримку у президентському рейтингу)

Про що говорили політики і що говорили про них на цьому тижні.

Останнє соціологічне дослідження президентського рейтингу,  яке  оприлюднили 9 грудня, було  проведене соціологічною групою «Рейтинг» 6-8 грудня, методом телефонного інтерв’ю 2500 респондентів . 

Володимир Зеленський 

Згідно цих результатів  за Зеленського готові проголосувати 23.5 % серед тих, хто визначився. Фактично рейтинг ніби завмер, хоча це виглядає дивно, бо ситуація у країні точно не покращилась. Хоча у листопаді, згідно результатів Центру Разумкова, у Зеленського було 25,2%.

Петро Порошенко

Петра Порошенка, згідно опитування  підтримують 13,4%  серед тих, хто визначився. Це менше, ніж давав йому Центр Разумкова у листопаді 17,5%.

Юлія Тимошенко

У Юлії Тимошенко за цими даними 9,9% серед тих, хто визначився. У листопаді у  Центру Разумкова було 9,4% за Юлію Тимошенко.

Юрій Бойко

Юрія Бойка  готові підтримати 9,3% серед тих, хто визначився. У листопаді за Юрія Бойка готові були проголосувати 10,9% згідно результатів Центру Разумкова

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков згідно має 7,5% серед тих, хто визначився, таку ж саму цифру, як у Центру Разумкова згідно дослідження проведеного 11-17 листопада.

На цьому тижні Володимир Зеленський запам’ятався, як «очікувач» телефонного дзвінка від президента США Джо Байдена, після його розмови з Володимиром Путіним, де говорили про Україну, на жаль, без України. 

Петро Порошенко також активно коментував і давав поради стосовно телефонної розмови Байдена і Путіна та кризову ситуацію на кордоні України щодо концентрації російських  військ. Але його чинна влада знову почала згадувати у контексті Мінських домовленостей, які їй дістались від Порошенка і тому за все, що там погане, несе відповідальність Петро Порошенко.

А Юлія Тимошенко на цьому тижні більше уваги звертала на кризу в Україні, навіть разом з Петром Порошенком вимагала зустрічі лідерів фракцій у ВР з президентом Володимиром Зеленським. Юлія Тимошенко не тільки критикує владу, як інші політики, а фактично єдина, серед лідерів президентського рейтингу, пропонує конкретні плани з виходу із кризи.

Юрій Бойко критикуючи, як завжди владу, не оминув і телефонної розмови Байдена та Путіна і заговорив про виконання Україною політичної частини Мінських домовленостей. Фактично він підтримав позицію Росії, а не України, вимагаючи прийняття відповідних законів, як то закон Про амністію, Про особливості виборів і т.д. Дивна позиція українського політика, який чомусь вважає, що вибори принесуть мир, без деокупації та демілітаризації на Донбасі і контролю Україною свого кордону.

Дмитро Разумков на цьому тижні хоча і активно продовжував свою присутність в українському інформаційному просторі, складається враження, що у нього відсутній чіткий план і стратегія свого позиціонування в українській політиці, що згодом може стати причиною втрати інтересу до нього з боку потенційних прихильників.

На цьому тижні «Тріумфальна п’ятірка» виглядає наступним чином:

 

  1. Юлія Тимошенко
  2. Петро Порошенко
  3. Дмитро Разумков
  4. Володимир Зеленський
  5. Юрій Бойко

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!