Блог

Valerii Klochok: У парламентсько-президентській Україні останнє слово за преЗедентом

Соціальні мережі переповнює істерія щодо заяви Фокіна, який не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією. Так, докази вже давно знищили, приховали, не світять і заперечують не лише у Путіна.

0

comments1060

Valerii Klochok

Політична та економічна аналітика

Політичний та економічний експерт Growford Institute, магістр державного управління, приватний підприємець. Народився на Черкащині, де впродовж десяти років займався педагогічною діяльністю, в тому числі обіймав керівні посади в закладах освіти та органах виконавчої влади. Є радником митної служби 3-го рангу. У 2005 році здобув ступінь магістра державного управління у Київському національному економічному університеті. З 2004 року консультант з економічних та політичних питань депутатської фракції у Верховній Раді України, помічника-консультанта народного депутата.


 

Соціальні мережі переповнює істерія щодо заяви Фокіна, який не бачить доказів, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією. Так, докази вже давно знищили, приховали, не світять і заперечують не лише у Путіна.  

 

Якщо хто забув - нагадую: підписані Мінські угоди у 2015 році за своєю суттю і передбачають врегулювання конфлікту (так тоді назвали війну) за сценарієм констатації громадянського конфлікту чи громадянської війни. І тристороння контактна група в Мінську – це Україна, Росія та «ЛНР+ДНР». Хоча нам постійно намагаються впарювати інше. Мовляв там є ОБСЄ. Так, є. І що?

 

І всі дії команди Зеленського були (і є) спрямовані саме на виконання Мінських угод. Але нині щось пішло не так. І не в переговорному процесі, а в офісі  президента України.

 

Ось для прикладу реакція головних гравців на Банковій.

 

Аваков (це не перша його заява) закликав гнати Фокіна  - «Махрового ідіота не можна сховати за старістю». Під Аваковим підгорає крісло, Аваков здаватися без бою не збирається. Відтак йде атака на «дерижера» Мінського кейсу – на Єрмака.

 

А що Єрмак? З огляду на купу негативу в його сторону та допущені помилки на кшталт Андрія Богдана (усьо під себе гребти не можна, не понесеш) Єрмак змушений злити Фокіна для того аби трохи притушити пожежу й випустити пар.

 

Єрмак відреагував на слова Фокіна – «Моя особиста позиція - пан Фокін має піти з ТКГ». Можливо навіть і кума Колю Тищенка засуне. Хоча це вже не так важливо. Швидше Коля очолить парламентську групу по ТКГ на кшталт ініціативи Медведчука. Чим далі тим активніше ця інфо виходить на поверхню.

 

А що Зеленський? Зеленському також мовчати не зручно, бо він взагалі не контролює процес, а лише рефлексує на те, як грають в дворцовий переворот його соратники: Аваков, Єрмак, Шефір та інші.

 

Офіс Президента України – «Очевидно, що кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам'ятати, що не можна плутати офіційне з особистим. Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення».

 

Усі відрефлексували, переговорний процес має усі шанси отримати новий поштовх.  

 

А щодо Авакова, Єрмака і 95-го кварталу в ОПУ на чолі з Шефіром то це звична політична рутина. Хто кого посуне покаже час. Але боротьба буде непростою, бо навіть вічний міністр МВС усвідомлює, що останнє слово в парламентсько-президентській Україні за преЗедентом.

 

Мій телеграм https://t.me/vklochok
 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!