Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі

Події у світі про які варто згадати

0

comments6119

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Неділя (4 вересня)

Чилі

4 вересня 62% чилійців не підтримали на референдумі прийняття нової Конституції, яка мала замінити Конституцію з часів диктатури Августо Піночета. Президент Габріель Борич, ослаблений цим результатом, пообіцяв продовжити процес конституційного оновлення.

Понеділок (5 вересня)

Великобританія

Через два місяці після відставки Бориса Джонсона новим прем’єр-міністром стала Ліз Трасс. Вона повинна вирішувати тепер гострі проблеми, такі як галопуюча інфляція, енергетична криза та занепад системи охорони здоров’я.

Вівторок (6 вересня)

ООН

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ)у своєму 52-сторінуковому звіті закликало до встановлення зони ядерної безпеки та захист», щоб уникнути аварії на Запорізькій атомній електростанції, окупованій росією. Експерти ООН наразі не спостерігають критичних пошкоджень в установках, але вони вперше незалежно підтверджують масову присутність російської армії на найбільшій атомній електростанції Європи і також роблять висновок, що безпека АЕС знаходиться під серйозною загрозою.

Середа (7 вересня)

США

З космодрому військово-повітряної бази Ванденберг у Каліфорнії було здійснено випробувальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) наземного базування Minuteman III, яка здатна нести кілька ядерних боєголовок індивідуального наведення.

Четвер (8 вересня)

Великобританія

На 97-році життя у своїй шотландській резиденції, замку Балморал померла королева Єлизавета ІІ. Наступним королем став її син принц Чарльз, який обрав ім’я Чарльз ІІІ.

П’ятниця (9 вересня)

КНДР

Північна Корея офіційно заявила про свій ядерній статус

Субота (10 вересня)

Великобританія

Принц Уельський Чарльз офіційно став королем Великої Британії та Північної Ірландії.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!