Блог

Бала Віталій: "Вівторок - подумай разів сорок"

Чому кошти не витрачаються на ЗСУ та виробництво озброєння?

0

comments3870

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




В Україні піднялась хвиля обурення і невдоволення в українському суспільстві щодо гіпер активності у будівництві доріг, стадіонів, парків, мостів і т.д. Вже завершилась війна?
Дійсно, важко логічно пояснити, наприклад пропозицію виділення 574 млн.гривень на музей Голодомору, те саме можна скзати про будь-які об'єкти некритичної інфраструктури, на які витрачаються під час війни кошти, які так необхідні для оборони від агресора.
Не потрібно бути великим фахівцем у військовій справі, щоб розуміти необхідність виділення фінансів на виробництво та будівництво підприємств, які будуть забезпечувати потреби ЗСУ.
Зараз дуже актуальної темою обговорення, суперечок і дискусій є відсутність в України ракет власного виробництва для завдання ударів у глибину тилу агресора на 300-500 км і більше. Безумовно є велика потреба у виробництві дронів і безпілотників різних модифікацій.
Адже постійно надіятись і розраховувати на поставки необхідних видів озброєння - це йти у глухий кут. Добре, що наші партнери вже тривалий час надають ЗСУ озброєння і боєприпаси, але Перемога України та безпека у майбутньому не може залежати тільки від зовнішніх постачань озброєння та боєприпасів.
І взагалі, чому уряд, Верховна Рада чи офіс президента не розуміють, що зараз економіку України необхідно перевести на воєнні рейки?
Тому, чинній владі варто добре думати на що потрібно витрачати кошти, яких і так не вистачає та чітко визначати пріоритети фінансування під час війни.
Також не можливо зрозуміти, чому ще і сьогодні ЗСУ фактично перебувають у ролі "жебрака". 
Чому військові частини, окремі віськовослужбовці, постійно звертаються за допомогою до людей, щоб вони допомгли і забезпечили ЗСУ медикаментами, одягом, взуттям і багато всім іншим. Постійно об'являють збори на пікапи, на дрони, вже навіть і на кулемети і гранатомети.
Чим займається міністерство оборони України?
Де кошти, які нам виділяють наші партнери?
Де кошти, які передбачачені на фінансування ЗСУ?
Якщо добре подумати, то стає зрозумілим, що на відміну від ЗСУ, ні уряд, а особливо міністерство оборони, ні інші державні структури, як Укроборонпром, не справляються з викликами, на які сьогодні потрібно швидко і адекватно реагувати, щоб наближати Перемогу України.
Необхідні кадрові рішення і залучення людей, які здатні ефективно працювати і не красти кошти у ЗСУ.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!