Блог

Бала Віталій: "Вівторок - подумай разів сорок"

Прогнозистам краще йти працювати у Гідрометеоцентр

0

comments4107

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Зараз багато розмов про ведення контрнаступу, не менше, аніж було коли всі, кому не ліньки, вдавали з себе військових експертів і пророкували різні дати контрнаступу та його результати. То він повільний, то якийсь не такий, то нам не хватає того і того і т.д.

На мою думку, вже давно час перестати заповнювати інформаційний простір різним інформаційним сміттям  всезнаючих політиків, експертів та "полководців".

Зараз, як ніколи, дуже доречним є вислів, що інколи краще промовчати, аніж що небудь сказати.

Ми всі памятаємо заяви про літо цього року у Криму і багато чого іншого.

Але виявляється, що міністра оборони Рєзнікова, всі попередні нісенітниці і дурниці, які були сказані і не виправдились, його нічому не навчили. Рєзніков і надалі продовжує те, що робив Буданов, прогнозувати і він також любить літо. Може краще не хай йдуть у Гідрометеоцентр працювати, там мрожна робити купу різних прогнозів, які не вселяють оманливих надій і якщо не збуваються, то ніхто на це не звертає уваги, а прогнозисти за це не несуть жодної відповідальності. Хоча, ні Буданов, ні Рєзніков за свої слова також, жодним чином не відповідають. 

Можливо вони у такий спосіб дезінформують ворога? Можливо і таке, що це така спеціальна інформаційна операція по дезінформації. Хотілось б у це вірити, але не думаю, що це так, на жаль.

Тому, краще б міністр оборони Рєзніков займався забезпеченням ЗСУ всім необхідним і про це говорив в своїх інтерв'ю, бо там повний хаос і робота завалена, не покривав корупцію в його відомості  і менше публічно заявляв про хід війни, як і його заступниця Маляр, бо коли Генштаб ЗСУ мовчить, то іншим точно не потрібно патякати про те, про що мовчить Генштаб, а тим більше давати від себе якісь прогнози.

Бо виявляєть в інтерв'ю CNN Рєзніков допустив, що Україна переможе до літа наступного року. Шкода, що дату ще не повідомив, бо про вступ у НАТО він там називав цифру "33", бо йому подобається ця цифра, тому Україна стане 33-м членом НАТО, після Швеції, яка буде 32-ю. Одним словом, аргумен залізобетонний від міністра оборони України і саме головне, що логічно зрозумілий.)

А про запрошення на вступ у НАТО на саміті у Вашінгтоні у 2024 році варто сподіватись тільки після завершення процвітання корупції у міністерстві оборони, у першу чергу, та вичищення влади від агентів ФСБ, проведення рефоррм і виконання зобов'язань, які на себе взяла чинна влада, зокрема і сім умов для вступу в ЄС.

Шкода, що представники чинної влади забагато говорять і заявляють, замість того, щоб безпосередньо займатись своїми функціональними обов'язками.

Нескінченими заявами, закликами і сумнівними прогнозами, війну не виграти.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!