Блог

Софія Київська: Війна в Україні об'єднала вірян

Уперше в історії міста Канни відбулась спільна літургія українською та французькою мовами з нагоди Великого Христового Воскресіння!

0

comments7996

Софія Київська

Digital Marketing & PR

Свідома Київська!

Віруючих українців люб'язно прийняли у католицькому храмі Église Notre Dame de Bon Voyage. Аби провести службу українською мовою з Ніцци прибув отець Микола Гривнак, керівник Морського апостоляту Паризької єпархії. На святковій літургії були присутні не лише православні з числа вимушених переселенців, але й французи, прихильники греко-католицького обряду та й просто усі охочі. Нагоду помолитись рідною мовою отримали представники української діаспори, що проживають на Лазуровому узбережжі Франції, які раніше мали їхати до Ніцци чи Марселю.

Особливістю стало саме ведення служби двома отцями, почергове читання святого Євангелія обома мовами, спів професійного французького хору й аматорського українського, що лише за кілька репетицій встиг підготуватись до заходу. На завершення французи заспівали українською, що розчулило та зворушило всіх присутніх.

Захід відбувся за ініціативи Французько-української асоціації “Ідеї без кордонів”, яку пані Марія заснувала з однодумцями ще у 2010 році, а зараз активно сприяє адаптації вимушено переселених українців, збору та відправки допомоги та вже вивезли кілька автобусів жінок та дітей з постраждалих регіонів. Дівчата з асоціації власноруч підготували і традиційні великодні страви та почастували усіх прихожан, як французів так і новоприбулих, що не мали нагоди цього року зібрати святковий кошик та приготувати смаколики самостійно.

Окрема подяка меру міста Канни та президенту Асоціації мерів Франції Давиду Ліснару, який попри усі справи знайшов час для спільної молитви з усіма українцями, що знайшли свій прихисток у місті. Нагадаємо, що ще на початку березня пан мер відвідав Західну Україну з гуманітарним візитом.

На завершення отець Микола повідомив, що керівники церков узгодили можливість проведення бодай однієї служби українською на місяць у храмі Notre Dame de Bon Voyage.

Відео з богослужіння за посиланням

Відео з богослужіння за посиланням


comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!