Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Про «добрі справи» влади

0

comments3830

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Сьогодні зверну вашу увагу на "турботу" влади про український народ, адже владна партія так і називається Слуга народу. Поговоримо про перевірки бізнесу, податки та платні дороги.
Про перевірки бізнесу.
Перевірки бізнесу та штрафи для підприємств в Україні будуть відновлені з 1 серпня, а не з 1 липня, як планувалося раніше.
Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у коментарі Forbes Ukraine.
Законопроєкт No8401 передбачає, що з 1 липня 2023 року особи, які перейшли на сплату ЄП за ставкою 2%, втрачають право на використання податкових пільг і вважатимуться такими, що застосовують систему оподаткування, на якій вони перебували до обрання спеціальної спрощеної системи оподаткування.
Одна з причин, чому влада хоче скасувати пільги, як пояснюють, то є вимога міжнародних партнерів, зокрема МВФ. Крім того, у межах співпраці з фондом Україна взяла на себе зобов'язання не лише повернути довоєнне оподаткування, а й не створювати нових пільг чи винятків, які б зменшували податкову базу.
То на думку чинної влади війна вже завершилась?
У людей багато роботи і доходів?
Про платні дороги.
Державне агентсво з відновлення, а саме його керівник, відомий "фахівець" зі всіх питань, чи то поліція, чи оборона промисловість. а тепер вже і дороги, заявив у Лондоні на конференції з відновлення України, що вони планують будувати в Україні платні дороги. Сума, в яку оцінюють будіництво таких доріг складає 6,5 млрд. доларів. Названо п'ять областей, де можуть з'явитись ці платні дороги. Мова йде про Львівську, Дніпропетровську, Київську, Одеську та Полтавську області. Дивно чому у переліку нема Донецької та Луганстької області? Там ж постійно була б робота для заробітку.
Я так розумію, що "Велике будівництво", яке процвітала, як "Велике крадівництво" не да є спати представникам чинної влади і вони не можуть не "будувати" дороги. 
Ми ж пам'ятаємо, як Володимир Зеленський сказав, що Україна не може дозволити собі збільшення армії, бо тоді доведеться відмовитися від інфраструктурних проєктів. Дослівно це звучало так:""Крім теоретичних речей, закликів, законів, постанов парламенту, є дуже прагматична історія. Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги. Для нас це проблема". Ці слова були сказані у лютому 2022 року.
У чинної влади "прагматизм" на першому місці був, є і буде, бо вони ж слуги народу.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!